Greita vakarienė: orkaitėje keptų jaunų bulvių apkepas su žirneliais

Lengvas patiekalas vakarienei be mėsos, kurį gaminsite ir valgysite su malonumu.

Orkaitėje apkeptos bulvės, aplietos žirnelių, kepintų svogūnų ir grietinėlės tyre – daržovingas apkepas, kokio dar neragavote.


Bulvių ir žirnelių apkepas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvo nuotr.

4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 45 min.

Orkaitės t-ra 185 °C


Bulvių ir žirnelių apkepui pagaminti reikia:

  • 600 g jaunų bulvių

  • 1–2 šaukštų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 svogūno

  • 20 g sviesto

  • 400 g šaldytų arba HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių.

  • 50 ml grietinėlės

  • Kelių mėtos šakelių

1. Bulves pašlakstykite aliejumi, pasūdykite. Sudėkite į skardelę ir kepkite, kol suminkštės.

2. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepinkite su sviestu, kol suminkštės, bet neapskrus. Suberkite 300 g žirnelių į svogūnus ir trumpai pakepkite. Užpilkite grietinėle ir pavirkite 2–3 min.

3. Sudėkite viską į gilų indą, sutrinkite trintuvu ilgu kotu, taip pat sutrinkite kartu ir mėtas. Pasūdykite.

4. Likusius šaldytus žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 1–2 min. ir nukoškite. Konservuotus tiesiog nukoškite.

5. Sudėkite žirnelių tyrę kartu su bulvėmis, suberkite žirnelius ant viršaus.


Skanaus!



Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg