top of page

Naujas ALFO ŠOU sezonas – aistringas, drąsus ir nepadoriai sėkmingas!

Startuoja naujas vieno populiariausių Lietuvoje kulinarinio serialo – ALFO DIDYSIS ŠOU sezonas. Šiemet jis bus toks pat tiesioginis, žvalinantis, įkvepiantis, intriguojantis, netikėtas ir – kaip visada – pasibaigiantis skaniu garantuotai pavykusiu patiekalu.

Bet ir šiek tiek kitos – bus daugiau serijų, daugiau svečių, daugiau temų ir eksperimentų, kurie dar labiau įtrauks žiūrovus..

Tai tarsi realybės šou – dovanojantis žiūrovams pramogą, malonumą ir... praktinę vertę.

Apie projekto sėkmę – nes juk visada įdomu, kodėl sekasi, laidos užkulisius ir asmeninius atradimus – šis Alfo Ivanausko interviu.


Alfo Ivanausko interviu, naujas sezonas, Alfo didysis šou
VMG nuotr.

Smalsu, ar skonių ieškotoją, gastro keliautoją dar galima kažkuo nustebinti?

Kad labai labai kažkas nustebintų – taip jau gana sudėtinga, bet tikrai vis dar įmanoma! Būna kulinarinių eksperimentų, kurie pavysta, ir tada aš džiaugiuosi jais kaip mažas vaikas kuris dovanų gavo mažą dėžutę, o joje – šunelis, apie kokį svajojo.

Pavykusio eksperimento pavyzdys – bananų pyragas su ekologiško banano žievėmis. Įsitikinau, kad jos puikiausiai tinka kepant bananų pyragą – šis pavyksta sultingas ir drėgnas. Taip, bananų žievė karti, tačiau aukštoje temperatūroje kartumas dingsta. Bananą naudoju ir gamindamas padažą traškiems vištienos gabaliukams arba tirštindamas pomidorinę sriubą. Daug kas to nesupranta, stebisi, bet tai yra taip super! Arba manoma, kad cinamonas tinka tik obuolių pyragams ir karštam vynui gardinti. Nieko panašaus: jis tinka ir žuviai, ir vištienai, ir kruopoms, Toks ir yra naujo sezono laidų tikslas – kiekvieną savaitę atrasti ir parodyti žiūrovams naujus kulinarinius triukus, padėti patirti dalykus, kurie jiems dovanotų tą vaikišką atradimo džiaugsmą.


Daug kas šiais laikais komentarų internete neskaito, jų nekenčia ir mano, kad tai gadina gyvenimą. O Tu elgiesi atvirkščiai: ragini ir kvieti komentuoti Tavo laidas, receptus. Kodėl?

Esu atviras ir man norisi, kad mano laidas žiūrintys žmonės jaustųsi taip, lyg patys būtų laidos kūrėjai. Laida ALFAS VIENAS NAMUOSE yra tiesioginė, „gyva", taigi jos kūrėjas jos esu ne tik aš, bet ir ją žiūrintieji. Kaip tik todėl vis raginu būti dar drąsesnius ir aktyvesnius, o klausimai ir komentarai kaip tik šią galimybę ir suteikia. Laida tokia populiari kaip tik dėl to, kad „gyva" ir aktuali: aš kalbu apie tai, kas žmonės rūpi, gaminu tai, ką jie iš tikrųjų mėgsta ir tikrai gamins savo namų virtuvėse. Įmantresnius sumanymus įgyvendinu kitur: privačiuose ir verslo renginiuose, ruošdamas seminarus šefams. ALFO ŠOU laidos skirtos visiems, kurie nori kasdien skaniai gaminti.


Alfo Ivanausko interviu, naujas sezonas, Alfo didysis šou
VMG nuotr.

Koks komentaras ar klausimas labiausiai nustebino?

Žmonės kviečia į pasimatymus. Viena moteris vis parašo prašydama patarimo ar neginčijamų argumentų, kurie padėtų nokautuoti jos užsispyrusį vyrą: „Kaip įtikinti jį, kad man tikrai reikia šitos indaplovės, orkaitės, kurią Tu, Alfai, naudoji". Tai gal ir keista, bet kartu labai miela.

Esu dėkingas nuolatinėms laidų žiūrovėms, ypač džiugina, kad jos ne tik kaskart kartu gamina, kad joms pavyksta, bet dar ir pasidalina patiekalų nuotraukomis. Ačiū Jums!


Daug kas pakomentuoja tavo įprotį pačepsėti, kai ragauji, ką pagaminai, arba nulaižyti tešlą ar padažą nuo pirštų...

Neturiu galimybės žiūrovams duoti paragauti to, ką pagaminau, bet labai norisi jiems perteikti jausmą, kaip tai skanu. Kad jie tai pajustų, reikia šiek tiek teatro, tirštesnių emocijų ir spalvų.

Vakarieniaudamas su šeima, verslo susitikimuose, aš niekada nečepsiu, nesiurbiu ir neapsitaškau, bet laidose esu personažas, kurio užduotis – perteikti emociją, skonį, kvapą ir pan., todėl leidžiu sau labiau įsijausti.

Jeigu kažką darai ir žmonės reaguoja, reiškia, darai gerai. O mielas visiems nebūsi. Aš noriu būti savimi, tik tam tikrus dalykus labiau pabrėžiu. Tad jeigu išties skanu – kodėl gi neaplaižius pirštų?


Pernai žiūrovai pamatė 270 kulinarinio šou serijų, kurios jiems suteikė įvairiausių patirčių ir naujų receptų. O ką šou suteikė Tau pačiam?

Dar daugiau laisvės, betarpiškumo bendraujant su žiūrovu, tikrumo. Kai filmuojamos trumpos laidos, turiu labiau apgalvoti, ką sakysiu, ką darysiu, kaip elgsiuosi, kad tilpčiau į laidos laiką, štai o laida ALFAS VIENAS NAMUOSE leidžia man būti laisvam – kalbėti, ką noriu, gal net nukrypti nuo pagrindinės temos, jeigu staiga šauna kokia mintis, ir pan. Jaučiuosi taip, lyg būčiau į savo virtuvę prisikvietęs draugų ir bičiulių ir mes dalinamės įspūdžiais, pastebėjimais, patarimais. Niekas nesurežisuota.


Alfo Ivanausko interviu, naujas sezonas, Alfo didysis šou
VMG nuotr.

Savo laidose ragini žiūrovą būti drąsų, kurti, eksperimentuoti, nesutrikti, kad ir kas nutiktų. Atėjo netikėtų svečių? Nieko tokio – tuoj suorganizuosime ką nors iš trijų ingredientų. Ar Tau pačiam yra tekę atsidurti panašiose situacijose?

Tie receptai ir gimsta iš tokių situacijų. Pavyzdžiui, pyragas iš vis 2 ingredientų – bananų ir šokoladinių sausainių. Atėjo svečiai, o namuose nieko nėra, teko suktis iš padėties. Man patinka tokie iššūkiai, aplinkybės, kurios priverčia suktis: nėra kiaušinių ir miltų? Ne, į parduotuvę neisiu, ką nors sugalvosiu! Taip gimė ir tortilijų sausainiai: tortiliją reikia supjaustyti arba sukarpyti, patepti apelsinų uogiene paskrudinti orkaitėje, kol pagelsta.


Koks šio sezono laidų kredo?

Mano kredo buvo ir lieka toks pats: mano patiekalai yra greitai pagaminami ir visada visiems pavyksta iš pirmo karto!


Laida veja laidą, receptas – receptą: kai pavargsti, gal ilsėdamasis pažiūri kokį serialą? Ar turi mėgstamą?

Pats kuriu kulinarinį serialą, todėl jokiam kitam kol kas neturiu laiko. Bet niekada nesakau niekada!


Iki susitikimo naujame sezone!






Naujausi įrašai

bottom of page