top of page

4 gardžiausios vietos Singapūre pagal Alfą Ivanauską

Nors galimybė keliauti smarkiai suvaržyta, tačiau keliauti prisiminimais ir kaip tik juose ieškoti įkvėpimo niekas neuždraus. CNN paskelbus 50 geriausių 2020-ųjų metų Azijos restoranų sąrašą, jo viršūnėje atsidūręs singapūrietiškas „Odette", priminė Alfui Ivanauskui, kad yra jį patyręs ir išragavęs.

Šią savaitę #vmgonline skelbia Azijos skonių savaite ir ta proga – keturios vietos Singapūre, kuriose įkvėpė Alfą.


1. Pusryčiai išrankiausiems


Alfo Ivanausko nuotr.



FullSizeRender

Alfo Ivanausko nuotr.


„JW Marriott“ viešbutyje atidarytas bistro restoranas „Beach Road Kitchen“ veikia visą dieną ir išsiskiria savo kulinariniu požiūriu, ekspresyviu bufetu. Restoranas turi keletą „stočių“: jūros gėrybių kambarį su atidžiai reguliuojama temperatūra, salotų barą, picos krosnį, desertų podiumą, guminukų sieną vaikams, rytietiškos ir vakarietiškos virtuvės tribūnas. Ypač daug dėmesio restoranas skiria kokybei ir šviežumui. Bufete už šiek tiek didesnę kainą galima klaidžioti pietų ir vakarienės metu. Restoranas turi a la carte meniu.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfas: „Sumoki ir valgai, kiek nori. Man patiko šio bistro įkūrėjų atidumas ir tai, kad viskas apgalvota. Nuostabios marmurinės lėkštės, jokių baisių papuošimų – dirbama tik su produktu ir jo grynumu. Galima pusryčiams gauti tiek ledų ar vaflių, tiek azijietiškų sriubų. Beje, jie patys gamina jogurtus.“

„Beach Road Kitchen“ (viešbutyje „JW Marriott Hotel Singapore South Beach“), 30 Beach Road, Singapūras. „Facebook“ paskyra.



2. Grilio entuziastams

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.



Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Pačioje Kinų kvartalo širdyje įsikūrusiam restoranui būdinga moderni australiško barbekiu tradicija. Jau vien tai gali Jums pakuždėti, kad tai nėra tradicinis grilis. Įsitaisykite prie restorano baro (būkite pirmieji, nes čia – vos 10 vietų!) ir stebėkite ypatingą reginį. Virtuvė čia atvira, nes virtuvės šefas Dave Pynt tikrai neturi, ko slėpti, ir žino, kaip sužadinti apetitą dar nė nepagaminus patiekalo. Maistui ruošti yra naudojama technika, kuri gali kepti, rūkyti bei leidžia mėsą ruošti tiesiai ant pragariškai įkaitusių anglių. Įdomu tai, kad krosnys yra kūrenamos obelų ir migdolų mediena.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.




Alfas: „Tai #1 grilio restoranas Azijoje. Maistas ruošiamas įmetant jį tiesiog į anglis arba kepamas ant grilio. Kaip tikrai gerame restorane iškeptas produktas yra parodomas, klausiama, ar jis patinka svečiui. Nors virtuvė ir yra atvira, neturiu jokių priekaištų labai gerai ventiliacinei sistemai!“

„Burnt Ends“, 20 Teck Lim Road, Singapūras. „Facebook“ paskyra.



3. Klasiškiems pietums

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Nacionalinėje galerijoje įsikūręs „Odette“ – tai dar vienas geriausių Azijos restoranų penkiasdešimtuko laureatas, per vienerius savo veikimo metus nugvelbęs net dvi „Michelin“ žvaigždutes. Virtuvei vadovaujantis prancūzų šefas Julien Royer savo gastronominį stilių apibūdina kaip „esminę virtuvę, kurios epicentras – moderni prancūzų virtuvė“. Čia naudojami tik sezoniniai ir iš viso pasaulio surinkti artizaniniai produktai, dėl kurių patiekalai lėkštėje yra ypač elegantiški ir rafinuoti. Degustaciniai keturių, šešių ir aštuonių patiekalų meniu yra nuolatos keičiami, bet juose visada rasite firminį restorano patiekalą – kepintą foie gras su miso karamele, citrinine bolivine balanda ir japoniškomis braškėmis.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfas: „Vietą čia užsirezervuoti reikia iš anksto. Restoranas yra ypač estetiškas, pradedant indais, servetėlėmis, interjeru ir baigiant tokiomis detalėmis, kaip restorano temperatūra, ventiliacija ir paslaugus personalas. Tokios subtilybės priverčia jaustis kaip estetiškame teatre, kurio dalimi jautiesi ir pats.“


„Odette“, 1 St Andrew’s Road, Singapūras. „Facebook“ paskyra.



4. Keistiems kokteiliams

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Tie, kurie nenustoja ieškoję stebinančių vietų ir patirčių, vienareikšmiškai kada nors atranda britų virtuvės šefo Ryan Clift vadovaujamą „Tippling Club“. Savo meniu jis siūlo žaismingus ir nenuspėjamus virtuvės laboratorijos atradimus, suderintus su ypač inovatyviais kokteiliais. Ryan siekia, kad valgymo patirtis būtų jaudinanti, žadinanti visus pojūčius, todėl jai naudojami ir tam tikri teatro elementai. Ne veltui restoranui apibūdinti naudojami epitetai ultraprogresyvus, avangardinis ir modernus. Norintiems pajausti tikrąją restorano dvasią, rekomenduojama išbandyti visą degustacinį meniu, kurio kulminacija – trijų tekstūrų pieno desertas. Kaip baro komanda kuria kokteilius, galite pamatyti apsilankę restorano internetiniame puslapyje.

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfas: „Tai – šiek tiek maištaujantis restoranas. Vietoje užkandžių gausite įvairių skonių „plotkelių“, vietoje deserto – desertinę tabletę. Laukdami staliuko ir gerdami pasitikimo gėrimą, kitą kokteilį išsirinksite pagal kvapą. Tai gali būti oda, miškas, džinas, obelis, žolė ir pan. Vėliau Jums atneš kokteilį, kuris turi asociacijų su išsirinktu kvapu. Aš išsirinkau odą ir savo kokteilį gavau stiklinėje su odiniu dėklu.“

Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


Alfo Ivanausko nuotr.

Alfo Ivanausko nuotr.


„Tippling Club“, 38 Tanjong Pagar Road, Singapūras. „Facebook“ paskyra.



Gardžių atradimų!

Naujausi įrašai

bottom of page