Ančiukas su azijietiškai ruoštomis daržovėmis (Receptas)
- vmgonline
- prieš 24 valandas
- 2 min. skaitymo
Padirbėti reikės, bet receptas nėra sudėtingas, o rezultatas vertas pastangų: apskrudęs gardus ančiukas, kuris tiks įvairiomis progomis. Patiekite jį gaiviai, kitaip ir šventiškai: su ryžių blyneliais, įvairiausiomis azijietiškai ruoštomis daržovėmis ir keliais padažais. Skanaus.

5–6 asm.
Ančiukui su azijietiškai ruoštomis daržovėmis pagaminti reikia:
1 šviežias ančiukas
2–3 šaukštų padažo „Teriyaki“
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Keleto tortilijų ar ryžių blynelių
15 g svogūnų laiškų
1 saujos granatų sėklų
Mangų ir persikų padažo (patiekti)
Keleto kalendros šakelių
Padažui:
2 šaukštų padažo „Hoisin“ arba austrių padažo
1 šaukšto sojų padažo
Keleto šakelių kalendrų
1 česnako skiltelės
1. Šviežią ančiuką ištrinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. 1,5 val., kol odelė apskrus.
2. Padažui: į dubenį pilkite padažo „Hoisin“, sojų padažo, berkite smulkintų kalendrų, įtarkuokite česnako, viską išmaišykite.
3. Iškepusį ančiuką tepkite padažu „Teriyaki“. Pjaustykite jį gabalėliais ir dėkite į apkeptas
tortilijas ar keptus blynelius kartu su pamarinuotais ridikais, agurkais, juostelėmis
pjaustytais svogūnų laiškais ir pagardinę padažu. Taip pat užbarstykite granatų sėklų, galite
papuošti kalendrų lapeliais ir paskaninti mangų ir persikų padažu.
Ryžių blyneliams pagaminti reikia:
250 g ryžių miltų
200 ml vandens
4 šaukštų aliejaus
Žiupsnelio druskos
1. Ryžių miltus užpilkite verdančiu vandeniu, dėkite druskos, išmaišykite ir leiskite tešlai atvėsti.
2. Minkykite rankomis apie 5–7 min., kol nebelips prie rankų. Gautą tešlą padalinkite
rutuliukais po 30 g ir juos aptepkite aliejumi. Dėkite tarp sviestinio popieriaus lapų ir kočėlu
kočiokite iki 2 mm storio blynelių.
3. Blynelius kepkite sausoje įkaitusioje keptuvėje po 1 min. iš abiejų pusių.
Azijietiškai ruoštoms daržovėms pagaminti reikia:
Pamarinuotam ridikui paruošti reikia:
½ vidutinio baltojo ridiko
1 šaukšto ryžių acto
Šlakelio rapsų aliejaus
1 šaukštelio šviesiojo sirupo
1. Ridiką nuskuskite, supjaustykite pjaustykle griežinėliais. Sudėkite į indelį, užpilkite
šaltu vandeniu ir palaikykite 5–10 min.
2. Ridikus nupilkite ir nuspauskite ranka. Pilkite ryžių acto, rapsų aliejaus, šviesiojo cukraus, išmaišykite ir palikite kelias minutes ar kol keps antis.
Pamarinuotiems agurkams paruošti reikia:
2 nedidelių ilgavaisių agurkų
1 šaukšto sojų padažo
1 šaukšto ryžių acto
1 šaukšteli šviesiojo sirupo
1 šaukštelio padažo „Ponzu“
1 šaukštelio sezamų aliejaus
1 česnako skiltelės
1. Agurkus perpjaukite pusiau per vidury, tada išilgai ir juostelėmis.
2. Į dubenį pilkite sojų padažo, ryžių acto, šviesiojo acto, padažo „Ponzu“, sezamų aliejaus, įtarkuokite česnako, sumaišykite. Sudėkite agurkus, viską išmaišykite. Palaikykite, kol keps ančiukas.
PATARIMAI:
1. Ančiuką pamarinuoti galite apie 2–3 val. arba per naktį.
2. Vietoj ridiko galite rinktis morką.
3. Jei norisi skystesnio padažo, jį galite skiesti su apelsinų sultimis.
Gardžių atradimų.























