Sočios itališkos makaronų salotos su falafeliais (Receptas)

Paruoškite išskirtines salotas, kurios bus ne tik ypatingai sočios, bet ir namus apgaubs Italijos kvapu.

Sočios itališkos salotos su falafeliais, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfodidysisšou žiūrėkite čia


Sočioms itališkoms salotoms su falafeliais paruošti reikia:

  • 325 g NATURLI falafelių

  • ½ cukinijos

  • 8 vyšninių pomidorų

  • 5 šaukštų džiovintų pomidorų

  • 150 g virtų makaronų

  • 3 šaukštų FELIX padažo makaronams su daržovėmis be pridėtų cukrų

  • 1 citrinos žievelės

  • 2 šaukštų žaliųjų alyvuogių

  • 2 šaukštų juodųjų alyvuogių

  • 3 šaukštų kaparėlių

  • 4 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

  • 200 g buratos arba mocarelos sūrio

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Padažui:

  • 3 skiltelių česnako

  • 6 šaukštų saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

  • 2 šakelių baziliko

1. Į VORTEX kepimo popieriumi išklotą skardą sudėkite NATURLI falafelius. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje apie 10 minučių.

2. Cukiniją ir vyšninius pomidorus supjaustykite alyvuogių dydžio gabaliukais, džiovintus pomidorus – gabalėliais.

3. Peiliu sutraiškykite ir susmulkinkite česnaką. Į indelį įpilkite rapsų aliejaus, sudėkite smulkintus česnakus ir susmulkintą baziliką.

4. Į didesnį dubenį sudėkite virtus makaronus, įdėkite FELIX padažo makaronams su įvairiomis daržovėmis, įtarkuokite citrinos žievelės ir viską išmaišykite. Tada į dubenį sudėkite pjaustytus džiovintus pomidorus, vyšninius pomidorus, cukiniją, žaliąsias ir juodąsias alyvuoges ir vėl viską išmaišykite. Ant viršaus užberkite kaparėlius, tarkuotą kietąjį sūrį. užpilkite 3 šaukštus česnakų ir bazilikų padažo bei išmaišykite.

5. Makaronų salotas sudėkite į dubenėlį, ant viršaus – buratos arba mocarelos sūrį ir iškepusius falafelius. Papuoškite šviežio baziliko lapeliais, užberkite juodųjų pipirų ir ant sūrio užpilkite likusį česnakų ir bazilikų padažą.


Skanaus!