top of page

Muštinis Vienos šnicelio motyvais

Vienos šnicelis – tradicinis patiekalas. Lygiai toks pat tradicinis, kaip ir tortas „Sacher“ arba Vienos štrudelis. Puristiniam variantui naudojama veršiena, bet jeigu taip stipriai nesilaikome kanonų, tada galima naudoti kalakutieną arba vištieną.


šnicelis, muštinis, receptas


1 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 7 min.


Muštiniui Vienos šnicelio motyvais reikia:

  • ~120 g kalakutienos filė pjausnio

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto miltų

  • 2 šaukštų baltos duonos džiūvėsėlių

  • Lydyto sviesto (kepti)

  • 10–15 g sviesto (patiekti)

  • Citrinos skiltelės (patiekti)


1. Filė pjausnį gerai nusausinkite ir pamuškite kiek galima plačiau.

2. Išplakite kiaušinį su šaukštu vandens ir žiupsniu druskos.

3. Apvoliokite išmuštą mėsą miltuose, po to – kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.

4. Keptuvėje įkaitinkite lydytą sviestą, dėkite muštinį ir kepkite 2–3 min. iš vienos pusės ir 2 min. iš kitos.

5. Iškeptą muštinį dėkite ant popierinio rankšluosčio.

6. Muštinį patiekite su sviesto gabaliuku – jį dėkite ant karšto muštinio, ir citrinos skiltele.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page