
6-8 asm.
Gaminimas 1 val. 30 min.
Kepimas 1 val.
Reikia:
Biskvitui
20 ml aliejaus
150 g cukraus
4 kiaušiniai
2 šaukšteliai kepimo miltelių
180 g miltų
1 apelsino žievelė (nutarkuota)
1 šaukštas prieskonių meduoliams
100 g smulkintų graikinių riešutų
250 ml smulkiai tarkuotų morkų
Kremui
200 g sviesto
300 g „Piladelphia“ tipo sūrio
50 g miltelinio cukraus
Pertepimui:
150 g apelsinų džemo
1. Biskvitui kepti paruoškite 18 cm skersmens torto formą.
2. Kiaušinius plakite su cukrumi iki purios šviesios masės. Palaipsniui pilkite aliejų. Suberkite apelsino žievelę ir tarkuotas morkas. Permaišykite. Po to suberkite, miltus, persijotus su kepimo milteliais ir prieskoniais meduoliams, bei smulkintus riešutus.
3. Viską permaišykite ir sukrėskite masę į formą.
4. Kepkite apie valandą. Ar biskvitas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu – jis turi likti sausas. Išimkite, 10 min. aušinkite formoje, po to dėkite ant grotelių ir baikite aušinti ant jų.
1. Kremui išplakite kambario temperatūros sviestą su milteliniu cukrumi ir mentele įmaišykite kreminį sūrelį, neplakite.
Torto suformavimas: 1. Biskvitą perpjaukite į tris–keturias dalis.
2. Palei perimetrą užspauskite kremo iš konditerinio maišelio, į viduriuką dėkite džemo. Netepkite džemu viso lakšto paviršiaus, nes ant jo uždėtas kitas sluoksnis biskvito gali nuslysti.
3. Viršų puoškite morkų arba kitokiais norimais papuošimais.