top of page

Morkų „lašiša“ su špinatais


Morkų „lašiša“ su špinatais, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Zzz 24 val.


Reikia:

  • 4–6 didelių morkų

Marinatui:

  • 50 ml šviesaus sojų padažo

  • 1 šaukštelio tamsaus rudojo cukraus

  • 1 šaukštelio česnako granulių

  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos

  • 1 šaukšto linų sėmenų aliejaus

  • 1 šaukšto obuolių acto

  • 2 „nori“ lapų

Špinatams:

  • 2 šaukštų aliejaus (kepti)

  • 2 česnako skiltelių

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 cm nuvalyto gabaliuko imbiero šaknies

  • 200 g špinatų

  • 2 šaukštų sojų padažo

1. Morkas supjaustykite juostelėmis. Tai galima padaryti daržovių skustuku.

2. Virkite jas garuose 5–8 min. arba kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje irgi 5–8 min.

3. Sumaišykite marinato ingredientus, išskyrus „nori“. Indą marinavimui išklokite „nori“ lapais ir sudėkite morkas. Palikite šaldytuve parai.

4. Špinatams įkaitinkite aliejų keptuvėje, trumpai apkepkite lengvai patraiškytus česnaką, papriką bei imbierą. Išimkite, sudėkite špinatų lapus, kepkite tol, kol lapai nuvys, įpilkite sojų padažo ir išmaišykite. Išsyk patiekite.

Naujausi įrašai

bottom of page