Gardžios, stiprių skonių, gaivios salotos. Greitai sudėliojamos, gali būti puikus užkandis arba stiprūs pusryčiai.

4 asm.
Gaminimo laikas 210 min.
Kepimas 20 min.
Salotoms pagaminti reikia:
6–8 riekelių šaltai rūkytos šoninės
Ryšelio burokėlių lapų
1 marinuoto raudonojo svogūno
Svogūnų laiškų
Pievagrybiams:
400 g pievagrybių
Aliejaus (kepti)
2–3 skiltelių česnako
Žiupsnelio druskos
1 citrinos sulčių
½ šaukštelio medaus
Kelių šakelių petražolių
Padažui:
100 ml sojų padažo
50 ml ryžių vyno (arba žaliųjų citrinų sulčių)
50 g rudojo cukraus
1 šaukštelio trinto šviežio imbiero
2–3 skiltelių česnako
Šoninę iškepkite.
Labai stipriai įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite pievagrybius ir apkepkite ant labai stiprios kaitros.
Kai grybai apkeps, suberkite smulkintą česnaką, įberkite druskos, supilkite citrinos sultis ir įdėkite medų. Kaitinkite, kol išgaruos skystis.
Pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Saugokite, kad kiti nesuvalgytų, kol sudėliosite salotas. Beje, nuo savęs irgi galite paslėpti.
Pagaminkite padažą: supilkite į prikaistuvį sojų padažą, ryžių vyną, cukrų, susmulkintą česnaką bei imbierą ir viską užvirinkite. 3–4 min. pavirinkite. Nukaiskite, perkoškite.
Sudėliokite salotas.
Gardžių atradimų.