top of page

Morengai su šokoladu (Receptas)

Lengvas, gundantis, lengvai pagaminamas desertas, kuriam neatsipirs nė vienas smaližius. Dera ir su karčia kava, ir su arbata.

Morengai su šokoladu, vmg receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 100 °C


Š0koladiniams morengams pagaminti reikia:

  • 50 g šokolado

  • 2 kiaušinių baltymų

  • 110 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 nubraukto šaukštelio prieskonių meduoliams

1. Orkaitę įkaitinkite iki 100 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Ištirpinkite šokoladą. Baltymus paplakite, kol susidarys putos, pamažu suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps standi.

3. Suberkite prieskonius, išmaišykite ir apšlakstykite šokoladu. Lengvai permaišykite mediniu iešmeliu taip, kad nesusiardytų šokolado raštai.

4. Šaukštu dėkite masę į skardą.Kepkite apie valandą, kol morengai bus sausi ir tvirti.

Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page