top of page

Moliūgų lazanija be mėsos (receptas ne tik vegetarams)

Moliūgas yra nuostabi daržovė, suteikianti daugybę galimybių ją skaniai panaudoti: jis tinka ir pyragams, ir sriuboms, ir troškiniams, ir padažams, gali būti ir šaldomas, ir raugiamas, ir marinuojamas – gardžių patiekalų ir jų receptų variacijų yra devynios galybės. Be to, patiekalai su moliūgu yra ne tik skanūs, bet ir jaukūs.

Į receptų su moliūgu kolekciją kviečiame įtraukti ypatingą lazaniją, kuri tikrai konkuruos su klasikine.


lazanijos receptas_lazanija be mėsos_moliūgų lazanija_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


 

JUMS TURĖTŲ PATIKTI:


 


2–3 asm.

Gaminimo laikas: 1 val 30 min.


Moliūgų lazanijai pagaminti reikia:

  • ½ moliūgo

  • 1 morkos

  • 2 svogūnų

  • 6–8 česnako skiltelių

  • ½ pakelio NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“

  • 1 saujos kreivabūdžių ar kitų mėgstamų grybų

  • 1 pakelio NATURLI sojų faršo

  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų

  • 1 šaukštelio KOTANYI itališkų žolelių mišinio

  • 1 šaukštelio KOTANYI džiovinto baziliko

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių

  • 1 šaukšto KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 1½ šaukšto miltų

  • 1 stiklinės NATURLI augalinio gėrimo „Do not call me milk“

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 2 mocarelos sūrio rutuliukų

  • 1 saujos šviežių bazilikų lapelių (papuošti)

1. Moliūgus supjaustykite plonais griežinėliais, morkas sutarkuokite. Svogūnus ir česnakus

smulkiai sukapokite.

2. Į ZYLE keptuvę dėkite ½ kiekio NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“ ir

jame apkepkite smulkintas morkas, ½ kiekio svogūnų ir česnakų.

3. Dėkite smulkintus grybus, NATURLI sojų faršą, konservuotus smulkintus pomidorus.

Viską gardinkite KOTANYI prieskoniais ir KIKKOMAN padažu „Ponzu“. Troškinkite

apie 20 min.

4. Kitoje keptuvėje išlydykite likusius tepiuosius riebalus ir juose troškinkite likusius

svogūnus bei česnakus.

5. Dėkite miltus ir gerai maišydami pakepinkite apie 3 min. Užpilkite NATURLI augaliniu

gėrimu „Do not call me milk“. Pagardinkite KOTANYI pipirais ir kaitinkite, kol pradės

tirštėti.

6. Indeliuose sluoksniuokite: troškintą faršą, moliūgus, smulkintą kietąjį sūrį, baltąjį padažą,

faršą, moliūgus ir t.t.

7. Paskutiniuose sluoksniuose kietąjį sūrį pakeiskite plėšyta mocarela.

8. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 175 °C temp. apie 40 min.

9. Iškepusią lazaniją papuoškite bazilikų lapeliais.


Skanaus.

Commentaires


Naujausi įrašai

bottom of page