Moliūgas yra nuostabi daržovė, suteikianti daugybę galimybių ją skaniai panaudoti: jis tinka ir pyragams, ir sriuboms, ir troškiniams, ir padažams, gali būti ir šaldomas, ir raugiamas, ir marinuojamas – gardžių patiekalų ir jų receptų variacijų yra devynios galybės. Be to, patiekalai su moliūgu yra ne tik skanūs, bet ir jaukūs.
Į receptų su moliūgu kolekciją kviečiame įtraukti ypatingą lazaniją, kuri tikrai konkuruos su klasikine.
Video receptą rasite čia
JUMS TURĖTŲ PATIKTI:
2–3 asm.
Gaminimo laikas: 1 val 30 min.
Moliūgų lazanijai pagaminti reikia:
½ moliūgo
1 morkos
2 svogūnų
6–8 česnako skiltelių
½ pakelio NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“
1 saujos kreivabūdžių ar kitų mėgstamų grybų
1 pakelio NATURLI sojų faršo
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
1 šaukštelio KOTANYI itališkų žolelių mišinio
1 šaukštelio KOTANYI džiovinto baziliko
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių
1 šaukšto KIKKOMAN padažo „Ponzu“
1½ šaukšto miltų
1 stiklinės NATURLI augalinio gėrimo „Do not call me milk“
100 g tarkuoto kietojo sūrio
2 mocarelos sūrio rutuliukų
1 saujos šviežių bazilikų lapelių (papuošti)
1. Moliūgus supjaustykite plonais griežinėliais, morkas sutarkuokite. Svogūnus ir česnakus
smulkiai sukapokite.
2. Į ZYLE keptuvę dėkite ½ kiekio NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“ ir
jame apkepkite smulkintas morkas, ½ kiekio svogūnų ir česnakų.
3. Dėkite smulkintus grybus, NATURLI sojų faršą, konservuotus smulkintus pomidorus.
Viską gardinkite KOTANYI prieskoniais ir KIKKOMAN padažu „Ponzu“. Troškinkite
apie 20 min.
4. Kitoje keptuvėje išlydykite likusius tepiuosius riebalus ir juose troškinkite likusius
svogūnus bei česnakus.
5. Dėkite miltus ir gerai maišydami pakepinkite apie 3 min. Užpilkite NATURLI augaliniu
gėrimu „Do not call me milk“. Pagardinkite KOTANYI pipirais ir kaitinkite, kol pradės
tirštėti.
6. Indeliuose sluoksniuokite: troškintą faršą, moliūgus, smulkintą kietąjį sūrį, baltąjį padažą,
faršą, moliūgus ir t.t.
7. Paskutiniuose sluoksniuose kietąjį sūrį pakeiskite plėšyta mocarela.
8. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 175 °C temp. apie 40 min.
9. Iškepusią lazaniją papuoškite bazilikų lapeliais.
Skanaus.
Comments