Mini kugeliukai su sultinga vištiena arba kepsneliais (Receptas)
- eglerace
- 09-24
- 2 min. skaitymo
Atnaujinta: 10-09
Mini kugeliukai – neįprasta, moderni, minimalistinė tradicinio lietuviško kugelio interpretacija, tinkanti ir kasdieniam, ir šventiniam stalui, nes keksiukų formelėse iškeptus mini plokštainius lengva porcijuoti ir patiekti tikrai estetiškai. Kugelio „miniukai“ tikrai patiks vaikams, nes atrodo labai žaismingai.
Be to, šis receptas pritaikytas ir mėsos mėgėjams, ir jos nevalgantiems ar tiesiog norintiems sotesnio bemėsio varianto. Sultinga vištiena arba gardūs augaliniai kepsneliai viduje suteikia patiekalui ir įvairesnio skonio.
Paprasta, gardu ir jauku!
Išsisaugokite receptą, nes ruduo – bulvinių patiekalų sezonas!

Video receptą žiūrėkite VMGONLINE instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
15–16 kugeliukų
Gaminimo laikas: 1 val. 10 min.
Kugeliukams pagaminti reikia:
2 vidutinių svogūnų
2 skiltelių česnako
1 šaukšto BIONATURALIS ekologiško saulėgrąžų aliejaus
2 šaukštų sviesto
Žiupsnelio kmynų
1 stiklinės pieno
1 kg bulvių
Žiupsnelio SALDVA jūros druskos
Žiupsnelio SALDVA pipirų mišinio
1 kiaušinio
Sviesto kepimo formai patepti
800 g BIOVELA sausai marinuoto vištų šlaunelių mėsos šašlyko
30 g GARDEN GOURMET sojų ir kviečių baltymų kepsnelių
1–2 ILE DE FRANCE bri sūrio riekelių
1–2 šaukštų grietinės
Šviežių žolelių patiekalui papuošti
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus.
Į įkaitintą keptuvę pilkite BIONATURALIS ekologiško saulėgrąžų aliejaus, sudėkite sviestą, daržoves ir pakepinkite.
Suberkite kmynus, supilkite pieną, išmaišykite.
Bulves nuskuskite ir susmulkinkite virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Gerai nukoškite, kad neliktų skysčio.
Į bulves sudėkite svogūnus, įberkite SALDVA jūros druskos ir SALDVA pipirų mišinio. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Keksiukų formeles ištepkite sviestu. Į dalį formelių dėkite BIOVELA sausai marinuotų vištų šlaunelių mėsos šašlykų, ant viršaus užpilkite bulvių masės. Kitas formeles pripildykite bulvių masės, dėkite GARDEN GOURMET sojų ir kviečių baltymų kepsnelių ir ILE DE FRANCE bri sūrio gabalėlių. Ant viršaus dar užpilkite bulvių masės.
Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 35–40 min.
Patiekite su grietine ir pagardinkite pipirais.
Papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Gardžių atradimų.


























