top of page

Apverstas moliūgų pyragas su kriaušėmis (Receptas)


apverstas moliūgų pyragas su kriaušėmis_receptas
VMG nuotr.

6–8 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 45–50 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Apverstam moliūgų pyragui su kriaušėmis paruošti reikia:

• 50 g minkšto sviesto (formai patepti)

• 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus (formai pabarstyti)

• 2–3 tvirtų kriaušių

• 200 g kambario temperatūros sviesto

• 150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

• 3 kiaušinių

• 1 stiklinės tarkuoto vidutine tarka

moliūgo

• 1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės

• 220 g miltų

• 2 šaukštelių kepimo miltelių

• Žiupsnelio druskos


1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Paruoškite stačiakampę formą 25 x 25 cm – gausiai

patepkite ją sviestu ir apibarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi.

2. Supjaustykite kriaušes ir sudėliokite jas formoje.

3. Sviestą išsukite su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Po vieną įmaišykite kiaušinius, sudėkite moliūgą ir apelsinų žievelę.

4. Sumaišykite likusius sausus produktus ir suberkite viską į sviesto-moliūgo masę,

greitai viską išmaišykite.

5. Sukrėskite tešlą ant kriaušių.

6. Kepkite maždaug 50 min. Patikrinkite, ar iškepė, mediniu iešmeliu. 10 min. aušinkite formoje, o po to išimkite ant serviravimo padėklo.


Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page