![Mieliniai cukruoti sklindžiai, vmg receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_e8a8489f29c1473084e7aca86201c349~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_77,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_e8a8489f29c1473084e7aca86201c349~mv2.jpg)
4-6 asm.
Gaminimas 1 val. 20 min.
Reikia:
25 g šviežių mielių
450 ml šilto vandens arba pieno
2 šaukštų cukraus
750 ml miltų + 1 šaukšto
1–2 obuolių
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (kepti)
Stambaus cukraus (pabarstyti)
1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su 1 šaukštu cukraus ir šaukštu miltų. Palikti 20–25 min., kol mielės suaktyvės. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Persijotus miltus sumaišykite su druska, likusiu cukrumi ir supilkite į juos mielių tirpalą. Viską maišykite 6–8 min. Pabaigoje suberkite obuolius.
3. Palikite, kol tešla pakils – apie 30–35 min. Kepkite keptuvėje įkaitintuose riebaluose, nustatę vidutinę kaitrą. Iškepusius sklindžius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir apvoliokite cukruje. (Šį žingsnį galite praleisti – naudokite jums patinkantį pagardą.)