4-6 asm.
Gaminimas 1 val. 20 min.
Reikia:
25 g šviežių mielių
450 ml šilto vandens arba pieno
2 šaukštų cukraus
750 ml miltų + 1 šaukšto
1–2 obuolių
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (kepti)
Stambaus cukraus (pabarstyti)
1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su 1 šaukštu cukraus ir šaukštu miltų. Palikti 20–25 min., kol mielės suaktyvės. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Persijotus miltus sumaišykite su druska, likusiu cukrumi ir supilkite į juos mielių tirpalą. Viską maišykite 6–8 min. Pabaigoje suberkite obuolius.
3. Palikite, kol tešla pakils – apie 30–35 min. Kepkite keptuvėje įkaitintuose riebaluose, nustatę vidutinę kaitrą. Iškepusius sklindžius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir apvoliokite cukruje. (Šį žingsnį galite praleisti – naudokite jums patinkantį pagardą.)