top of page

Mėgstate gruzdintą maistą – naudokite karšto oro gruzdintuves

Valgyti sveikiau yra šių dienų kulinarinis trendas ir ši mada labai sveikintina – vis

daugiau žmonių rūpinasi tuo, ką valgo, įsisuka į sveikesnių įpročių ratą. Tačiau tai nereiškia, kad tai, kas buvo skanu, staiga tapo neskanu. Dauguma sveikiau valgančiųjų tyliai pasvajoja apie gruzdintas bulvytes, traškius vištienos sparnelius ir panašius skanėstus, bet juk aišku, kad riebaluose gruzdintas maistas yra vienas mažiausiai palankių sveikatai.


karšto oro gruzdintuvė_Alfo rekomendacija
VMG nuotr.

Sena kaip pasaulis tiesa – kai kažko negali sau leisti, to kažko norisi dar labiau.

Tačiau gruzdinto maisto gerbėjams yra gerų žinių – kai kurie mitai sėkmingai griūna. Pavyzdžiui, naujos kartos karšto oro gruzdintuvėse gruzdinami produktai yra tokie pat traškūs, sultingi ir nuodėmingai skanūs, bet gerokai palankesni sveikatai.


Karšto oro gruzdintuvė – tai prietaisas, kuriame įdiegta technologija gruzdinanti

produktus tik karštu oru: be riebalų ir kitų priedų. ZYLE gruzdintuvėje gruzdinti galite viską, ką gruzdindavote įprastoje gruzdintuvėje. Taip pat galite kepti beveik viską, ką paprastai kepate orkaitėje, tik reikėtų pakoreguoti gaminimo laiką ir temperatūrą.

Karšto oro gruzdintuvė yra labai kompaktiška, todėl maistas joje kepa greičiau. Gera taisyklė – sumažinkite kepimo temperatūrą 5-10 °C laipsniais ir kepkite perpus trumpiau nei nurodyta recepte orkaitėje kepamam patiekalui.


 

Atrinkome 5 receptus, puikiai tinkančius karšto oro gruzdintuvei išbandyti:

gruzdintos mocarelos lazdelės_Alfo receptas
VMG nuotr.
salotos su šparagais ir pomidorais_Alfo receptas
VMG nuotr.

gruzdintos česnakinės bulvės_Alfo receptas
VMG nuotr.

lašišos filė su terijakio padažu_Alfo receptas
VMG nuotr.

traškūs vištienos sparneliai-alfo receptas
VMG nuotr.

 

PATARIMAS

Nors karšto oro gruzdintuvė yra būdas produktus gruzdinti sveikiau, t. y. be papildomų

riebalų, visgi daugumai kepamų patiekalų šiek tiek aliejaus reikia, jeigu norite, kad jie būtų tikrai traškūs. Klaida yra naudoti ir per daug, ir per mažai aliejaus. Aliejus ne tik padeda perduoti šilumą, bet ir suteikia maistui traškumo.

Pavyzdžiui, jeigu norite, kad džiūvėsėliais apvoliotas maistas būtų traškus, reikia tik vieno ar dviejų šaukštelių aliejaus. Jeigu gruzdinamas produktas yra riebus, pavyzdžiui, šoninė, mėsainių paplotėliai ar vištienos sparneliai, aliejaus nereikia.


Daugiau patarimų, kaip teisingai naudoti ZYLE karšto oro gruzdintuves, rasite čia.


alfas reklamuoja karšto oro gruzdintuves
VMG nuotr.

Gardžių atradimų.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page