top of page

„Meat Steak House“ – rojus mėsos gerbėjams

„Kad rytoj būtų ne blogiau nei buvo vakar, mūsų restoranas bręsta kaip gera jautiena“, – tokiu šūkiu vadovaujasi naujo Vilniaus restorano „Meat Steak House“ kūrėjai. Tarp jų – ir garsusis virtuvės šefas Liutauras Čeprackas, kurio sena idėja atidaryti rojų tikros, geros mėsos gerbėjams, pagaliau įgyvendinta.

Liutauras Čeprackas modernų, septyniasdešimties vietų mėsos restoraną įkurdino už Mindaugo tilto, visai šalia senųjų Vilniaus sporto rūmų, Juozapavičiaus gatvėje. „Tai bus mėsos namai ir viskas tuo pasakyta, – nukerta žinomas šefas. – Visada norėjau prisidėti prie tokio restorano“.

IMG_0135

Vakaro svečiai vaišinosi įvariais Liutauro Čepracko ruoštais užkandžiais (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


„Meat Steak House“ Liutauras statė ant trijų kertinių akmenų, be kurių pats gero mėsos restorano neįsivaizduoja: mėsos brandinimo kamera, natūralia ugnimi kūrenama uždara krosnis ir išskirtinis vyno kambarys.

„Restorane įrengėme mėsos brandinimo kamerą, Baltijos šalyse esame bene vienintelis restoranas tokią turintis, – sako Liutauras. – Brandinimo kamera leidžia vykti mėsos skonių evoliucijai, o kepsnių restoranui mėsos skonis yra bene pats svarbiausias dalykas. Svečiams siūlysime tik sausai brandintą jautieną. Būkime atviri – iš Argentinos, Brazilijos, JAV atkeliaujanti mėsa yra šlapio brandinimo, nes keliauja vakuuminiuose maišeliuose. Mes norime akcentuoti lietuvišką mėsą – vartokime savą prekę. Visada sakau: argentinietišką kepsnį gali paragauti Londone, Paryžiuje ar Vilniuje, tačiau lietuviško taip lengvai negausi. Užsienietį juk įdomiau atvesti į lietuviškos mėsos restoraną ir išdidžiai pasakyti, kad mūsų mėsa – ne blogesnė, o dažnai netgi geresnė“.

„Svečiams siūlysime tik sausai brandintą jautieną“, – L.Čeprackas

Savo kulinariniais sugebėjimais garsėjantis šefas tikina, kad prisilietimų prie gero mėsos gabalo reikia kuo mažiau. „Mėsos namai diktuoja savas taisykles ir jų būtina laikytis. Svarbiausias patiekalas mūsų restorane bus mėsa“, – sako ir priduria, kad nors lietuviai ir yra mėsėdžių tauta, jautienos kol kas valgyti dar neįprato.

Mėsos gerbėjams „Meat Steak House“ siūlys daugiausia jautieną, tačiau ragauti bus galima ir ant kedro lentelių keptos antienos bei iš Naujosios Zelandijos atkeliavusios avienos. „Su mėsa dirbame ne pirmi metai, – sako šefas. – Savo rankovėse, it kozirius, slepiame dar ne vieną staigmeną. Savo restorane tieksime ypatingų parametrų mėsą, galiu pažadėti, kad tokios neturės nė vienas Vilniaus restoranas ir jos nebus galima nusipirkti nė vienoje parduotuvėje“.

Kartu su tikru mėsos gerbėju į restoraną užsukusiam vegetarui virtuvės meistras siūlys keletą žuvies patiekalų, taip pat ypatingai paruoštų daržovių. „Visai nesistengdami sukūrėme tokį garnyrų meniu, kuris puikiausiai tiks vegetarams“, – sako Liutauras.

Dieną verslo pietus siūlantis „Meat Steak House“ restoranas vakarais pakeis rūbą. „Vakare būsime kitokie, labiau iškilmingi“, – sako Liutauras, pats sukūręs restorano koncepciją, parinkęs baldus. Interjero idėjas virtuvės šefui įgyvendinti padėjo mama, interjero dizainerė Irma Žukienė.

IMG_0141

Liutauras Čeprackas (Linos Jakubauskaitės nuotr.)


„Mėgstu naujus kelius, Lietuvoje mes tik kuriame mėsos vartojimo kultūrą, – sako Liutauras. – Labai viliuosi, kad eisime pirmyn ir geryn. Norėčiau, kad mūsų restoranas subręstų taip, kaip gera jautiena geroje brandinimo kameroje“.

Naujausi įrašai

bottom of page