Esate „matcha“ arbatos gerbėjas, o gal dar tik bandote prisijaukinti jos skonį ir konsistenciją? Kad ir kai būtų, nepamirškite, kad žalieji arbatos milteliai turi daugybę „veidų" ir gali praversti daugelyje virtuvės reikalų.
![](https://static.wixstatic.com/media/a27d24_0c7311a043d74864a8f30e7e1b21b1bf~mv2.jpg/v1/fill/w_143,h_136,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/a27d24_0c7311a043d74864a8f30e7e1b21b1bf~mv2.jpg)
Šią arbatą naudokite kokteiliams glotnučiams („smoothie“) gaminti. Skaisčiai žalios gaivios spalvos kokteilis išeis kokteilinėje sumaišius bananą, migdolų pieną, šaukštelį „matcha“ arbatos ir tiek pat natūralaus medaus.
Gaivūs ledai. Į indelius supilkite graikiško jogurto, sumaišykite su „matcha“ arbata, užlašinkite medaus ir užšaldykite.
„Matcha latte“. Užplikykite „matcha“ kaip įprasta, suplakite karšto pieno putą ir sumaišykite su arbata.
Dėkite „matcha“ arbatos į kepinių tešlas – monstriškai žalios spalvos kepiniai pradžiugins kiekvieną.
![matcha milteliai, pyragas su matcha, patarimai](https://static.wixstatic.com/media/a27d24_211d7cfae10842e6b09d0e904e6649ad~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_122,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/a27d24_211d7cfae10842e6b09d0e904e6649ad~mv2.jpg)
„Umami“ spragėsiai, kurių receptas – itin paprastas. Spragėsius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite „matcha“ ir druska.
Žali pusryčiai. Čija sėklas užpilkite migdolų pienu, įmaišykite šaukštelį „matcha“ arbatos ir pagardinkite klevų sirupu arba medumi. Laikykite šaldytuve, o ryte mėgaukitės maistingais ir gražiais pusryčiais.
Prieskonių mišinys. „Matcha“ arbatą sumaišykite su česnako milteliais, jūros druska, pipirais ir paprika. Barstykite ant keptų bulvių arba pridėkite „matcha“ arbatos į įprastą prieskonių mišinį mėsai.
Skanaus!