Marinuota silkė (Receptas)
- eglerace
- 04-03
- 1 min. skaitymo
Marinuota silkė yra klasikinis patiekalas, mėgstamas dėl savo aštriai gaivaus skonio. Šią silkę rekomenduojame patiekti su grietine, sumaišyta su actu. 100–150 g grietinės sumaišykite su 25–30 ml baltojo vyno acto. Tinka ir šventei, ir kasdienai.

3-4 asm.
20 gaminimas
2 paros marinavimas
Kad paruoštumėte marinuotą silkę, reikia:
2 sūdytų silkių
1 l vandens
50 ml baltojo vyno acto
30 g cukraus
2 didelių morkų
1 didelio raudonojo svogūno
3 lauro lapų
2–3 kvapiųjų pipirų žirnelių
2 gvazdikėlių
1. Išvalykite silkes. Užvirinkite vandenį, supilkite actą ir cukrų, suberkite lauro lapus, pipirų žirnelius ir gvazdikėlius, išmaišykite, užvirinkite, atvėsinkite ir perkoškite.
2. Supjaustykite morkas ir svogūną plonais griežinėliais. 3. Nusausinkite silkę ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
4. Į stiklinį indą sudėkite sluoksniais silkę, supjaustytas morkas ir svogūną. \
5. Užpilkite šaltu marinatu ir laikykite sandariai uždarame inde šaldytuve 2–3 dienas
6. Sumaišykite grietinę su actu ir patiekite su silke.
Gardžių atradimų.