Kepta marinuota silkė yra gardus patiekalas, kuris suteiks skonio kasdienybei ir bus geidžiamas, ragaujamas ir giriamas per visas šventes. Tai tas patiekalas, kurį rekomenduojame bent kartą pasigaminti namuose, o kad kartosite, beveik pažadame.

4 porcijos
Keptai silkei paruošti reikia:
4 silkių filė
½ l aliejaus kepti
žalumynų papuošti
Tešlai: 1 kiaušinio
5 šaukštų miltų
100 ml vandens
1 šaukštelio ciberžolės
Marinatui:
400 ml vandens
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto cukraus
3 šaukštų acto
1 aitriosios paprikos be sėklų
1 cinamono lazdelės
4 žvaigždanyžių
2 laurų lapų
žiupsnelio pankolių sėklų
žiupsnelio garstyčių sėklų
po žiupsnelį juodųjų ir kvapiųjų pipirų
1. Iš marinatui skirtų produktų išvirkite marinatą. Atvėsinkite jį.
2. Iš kiaušinio, miltų, vandens ir ciberžolės užmaišykite tešlą.
3. Silkę supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
4. Aliejų įkaitinkite iki 160 °C.
5. Silkės gabalėlius pamirkykite tešloje ir dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gražiai apskrus. Išimkite ant popierinių servetėlių, kad nugertų riebalų perteklių. Atvėsinkite.
6. Keptą silkę sudėkite į norimą indą, užpilkite marinatu ir palikite marinuotis per naktį. Patiekite papuoštą žalumynais
Gardžių atradimų.