Gardus pagardas užkandžiams ar ryto sumuštinukams, paruoštiems su mėgstamu paštetu, tikrai neprošal. Mangų ir pasiflorų želė kiekvieną užkandį pavers ypatinga gurmaniška patirtimi. Išbandykite Alfo receptą, kuriame jis mangą ir pasiflorą derina su... traškiais marinuotais agurkėliais.

Laidą AlfoVila žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
2 asm.
Mangų ir pasiflorų želei paruošti reikia:
1 stiklinės mangų ir pasiflorų sulčių
10 g DR. OETKER želatinos
50 ml vandens
½ mandarino
1 šaukšto ZUEGG figų džemo
½ apelsino žievelės
½ citrinos žievelės
1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo
Keleto SPILVA marinuotų agurkėlių
Keleto URTĖS kvietinės duonos su moliūgų sėklomis riekelių
arba keleto GAIDELIS sausainių „Spanguolė“
100–200 g mėgstamo pašteto
1. Į puodą supilkite mangų ir pasiflorų sultis ir lengvai pakaitinkite.
2. Želatiną išbrinkinkite vandenyje.
3. Į sultis įspauskite mandarino sulčių, dėkite ZUEGG figų džemo, įtarkuokite citrinos ir apelsino
žievelės, pilkite DANSUKKER šviesiojo sirupo, viską išmaišykite. Sudėkite išbrinkusią želatiną ir
ištirpinkite. Nuimkite nuo ugnies.
4. Supilkite sulčių mišinį į formą.
5. SPILVA marinuotus agurkėlius supjaustykite nedideliais gabaliukais ir berkite į formą su
sultimis paskleisdami per visa plotą. Dėkite į IRINOX smūginį šaldiklį -37 °C temp. apie 10–15
min.
6. URTĖS kvietinę duoną su moliūgų sėklomis pakepinkite orkaitėje, keptuvėje ar skrudintuve.
7. Ant GAIDELIS sausainių „Spanguolė“ ar URTĖS kvietinės duonos su moliūgų sėklomis riekelių tepkite mėgstamą paštetą.
8. Sustingusią želė supjaustykite sumuštinių dydžio kvadratėliais ir dėkite ant pašteto.
PATARIMAI:
1. Galite želė formuoti ir kitaip: į formos apačią dėkite paštetą, ant jo pilkite želė mišinį ir
užšaldykite. Taip kiekvienas galės teptis pagardo, kiek nori.
2. Ši želė puikiai tiks ir prie kepto ar šviežio varškės sūrio.
Skanaus.