top of page

Neatsivalgomas kepenėlių paštetas su uogomis (Receptas)

Paprastas, lengvas pagaminti, bet labai gardus kepenėlių paštetas, kuris tiks ir pusryčių sumuštiniui pagardinti, ir netikėtam svečiui pavaišinti.

BLENDTEC trintuvo dėka paštetas bus itin glotnios, aksominės tekstūros.


kepenėlių paštetas_naminio pašteto receptas_paštetas receptai_vištienos kepenėlių paštetas
VMG nuotr.

4 asm.

Paruošimas: 25 min.


Paštetui paruošti reikia:

  • 1 morkos

  • 2 svogūnų

  • 4 skiltelių česnako

  • 300 g vištienos kepenėlių

  • 3 šaukštų aliejaus

  • 2–3 rozmarino šakelių

  • 4–5 čiobrelio šakelių

  • 200 g sviesto

  • 1 saujos gervuogių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Morkas, svogūnus ir česnakus susmulkinkite.

  2. Kepenėles apkepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apie 3–4 min.

  3. Į tą pačią keptuvę sudėkite daržoves ir nuolat maišydami kepkite apie 5 min.

  4. Iškepus daržovėms sudėkite kepenėles, prieskonines žoleles, dėkite sviestą (150 g) ir troškinkite dar apie 5 min. ant žemos kaitros. Išimkite prieskoninių žolelių kotelius.

  5. Gautą masę sutrinkite BLENDTEC trintuvu iki vientisos masės.

  6. Supilkite viską į norimą indelį, sudėkite gervuoges, užpilkite lydytu sviestu (50 g) ir atvėsinkite šaldytuve apie 2–3 val.

Video receptas:


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page