top of page

Neatsivalgomas kepenėlių paštetas su uogomis (Receptas)

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 2022-09-08
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 2022-09-19

Paprastas, lengvas pagaminti, bet labai gardus kepenėlių paštetas, kuris tiks ir pusryčių sumuštiniui pagardinti, ir netikėtam svečiui pavaišinti.

BLENDTEC trintuvo dėka paštetas bus itin glotnios, aksominės tekstūros.


kepenėlių paštetas_naminio pašteto receptas_paštetas receptai_vištienos kepenėlių paštetas
VMG nuotr.

4 asm.

Paruošimas: 25 min.


Paštetui paruošti reikia:

  • 1 morkos

  • 2 svogūnų

  • 4 skiltelių česnako

  • 300 g vištienos kepenėlių

  • 3 šaukštų aliejaus

  • 2–3 rozmarino šakelių

  • 4–5 čiobrelio šakelių

  • 200 g sviesto

  • 1 saujos gervuogių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Morkas, svogūnus ir česnakus susmulkinkite.

  2. Kepenėles apkepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apie 3–4 min.

  3. Į tą pačią keptuvę sudėkite daržoves ir nuolat maišydami kepkite apie 5 min.

  4. Iškepus daržovėms sudėkite kepenėles, prieskonines žoleles, dėkite sviestą (150 g) ir troškinkite dar apie 5 min. ant žemos kaitros. Išimkite prieskoninių žolelių kotelius.

  5. Gautą masę sutrinkite BLENDTEC trintuvu iki vientisos masės.

  6. Supilkite viską į norimą indelį, sudėkite gervuoges, užpilkite lydytu sviestu (50 g) ir atvėsinkite šaldytuve apie 2–3 val.

Video receptas:


Skanaus!

bottom of page