Makaronai su grybų padažu arba makaronų apkepas (Receptas)
- eglerace
- 2024-09-11
- 2 min. skaitymo
Atnaujinta: 2024-09-18
Pietums – makaronai, o vakarienei – labai skanus makaronų apkepas? Arba… vaikams makaronai, nes labiausiai juos mėgsta, o tėvams – kiek sotesnis patiekalas. Arba jam – apkepas, o jai – makaronai...
Kad ir kaip pasirinktumėte, patiekalo transformacija įvyks vos per kelias minutes.
Tai pietūs arba vakarienė, kurios neatsisakytų nė vienas. Paprasta, bet tobula!

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia
2 asm.
Gaminimo laikas: 20 min.
Gardiems makaronams su grybų padažu pagaminti reikia:
½ svogūno
1 saujos šitakių
50 g voveraičių
2–3 skiltelių česnako
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio druskos
300 g vamzdelio formos makaronų
100 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI Provanso žolelių
400 g konservuotų pomidorų
1–2 šaukštelių DANSUKKER šviesiojo sirupo
200 g ANAMMA sojų faršo
Kuokštelio šviežių čiobrelių
Keleto šviežių bazilikų lapelių
Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais, grybus – griežinėliais, česnako skilteles susmulkinkite.
Puode užvirkite vandenį, pilkite aliejaus, pasūdykite ir sudėkite makaronus. Virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės.
Keptuvėje išlydykite NATURLI ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan Block“. Maišydami kepkite daržoves, po keleto minučių sudėkite kepti grybus ir toliau kepinkite. Pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais ir KOTANYI Provanso žolelėmis.
Į masę supilkite konservuotus pomidorus, DANSUKKER šviesųjį sirupą, dėkite ANAMMA sojų faršą, išmaišykite.
Nuskabykite čiobrelių lapelius ir suberkite į keptuvę, išvirusius makaronus sumaišykite su padažu ir įpilkite šiek tiek vandens, kuriuose virė makaronai.
Papuoškite šviežių bazilikų lapeliais.

Makaronų apkepui pagaminti papildomai reikia:
3–4 riekelių DOBILAS ekologiško sūrio
Į kepimo indą sudėkite pagamintus makaronus, ant viršaus – DOBILAS ekologišką sūrį.
Makaronų apkepą dėkite į orkaitę ir kepkite, nustatę karšto oro apipūtimo funkciją, 200 °C temp. apie 7 min., kol išsilydys sūris.

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.

Gardžių atradimų.
























