top of page

Patiekalas transformeris: veganiški „super“ greiti balandėliai per 15 min. arba sriuba (Receptas)

Paruošti balandėlius dar nebuvo taip paprasta ir greita. Šį kartą jais galės mėgautis ir tie, kurie nori pailsėti nuo mėsos, nes čia jos nėra, bet niekas to ir nesupras. Be to, šefas nustebins ir netikėta balandėlių sriuba.


veganiški balandėliai arba balandėlių sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


Balandėliams be mėsos arba balandėlių sriubai pagaminti reikia:

  • 1 svogūno

  • 3 česnako skiltelių

  • 1 pekininio kopūsto

  • 300 g NATURLI sojų faršo

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 1 šaukštelio maltos kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 vidutinių morkų

  • 3 laurų lapų

  • 750 ml #SUKČIUS natūralaus kalakutienos sultinio

  • 400 g konservuotų pomidorų

  • 2 skardinių skirtingų spalvų mėgstamų konservuotų pupelių

  • DOBILAS natūralios grietinės (patiekti)

  • Keleto krapų šakelių (patiekti)

1. Svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite.

2. Pekininio kopūsto lapus pavirkite pasūdytame vandenyje apie 5–7 min.

3. Į atšildytą NATURLI sojų faršą berkite svogūnus, česnakus, kalendrą, KOTANYI

aitriųjų paprikų dribsnių ir pipirų.

4. Faršo kukuliukus dėkite ant kopūsto lapų ir susukite balandėlius.

5. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir dėkite balandėlius. Apkepkite iš dviejų

ar trijų pusių.

6. Į keptuvę dėkite griežinėliais pjaustytą morką, laurų lapus, pilkite stiklinę SUKČIUS

natūralaus kalakutienos sultinio, dėkite pomidorus, pupeles ir papipirinkite. Troškinkite

apie 15–20 min.

7. Patiekite balandėlius su grietine, papuošę krapų šakelėmis ir užbėrę pipirų.

8. Jei norite patiekti sriubą, į keptuvę supilkite likusį sultinį ir serviruodami į lėkštes dėkite

tik po vieną balandėlį, užpiltą gardžia sriuba.

9. Patiekite su grietine ir pagardinkite smulkintais krapais. Galite įberti pipirų.



Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page