![](https://static.wixstatic.com/media/a27d24_48714ce6da1e4c079d3a29610a8a8074~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_159,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/a27d24_48714ce6da1e4c079d3a29610a8a8074~mv2.jpg)
2 asm.
Gaminimas 10 min.
Reikia:
200 g makaronų (spagečių arba fettuccine)
1 svogūno
1 skiltelės česnako
Aliejaus (kepti)
250 g brokolio
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
250 ml grietinėlės
1 šaukšto pesto
Žiupsnelio druskos
Makaronus išvirkite.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai apskrus.
Brokolį supjaustykite žiedynais, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 min. Šaldytus žirnelius irgi užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite, kol atšils.
Į keptuvę su svogūnais sudėkite brokolius ir žirnelius, supilkite grietinėlę, sudėkite pestą ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės – 2–3 min. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite.
Makaronus patiekite su padažu.
Skanaus!