Orkaitėje apkeptų maigytų bulvių ir grilintų dešrelių duetą labai paįvairina gaivus ir neįprastas naminis braškių kečupas. Jeigu tik turite šiek tiek laisvo laiko, tai tikrai nuodėmės vertas patiekalas pietums arba vakarienei.

4 asm.
Maigytoms bulvytėms su dešrelėmis ir braškių kečupu pagaminti reikia:
600 g vienodo dydžio nedidelių bulvių
60 g sviesto
1 kupino šaukšto KOTANYI keptų bulvių prieskonių
200 ml nealkoholinio šviesiojo alaus ŠVYTURYS EKSTRA
250 g KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių
Žiupsnelio druskos
Mėgstamų prieskoninių žolelių (papuošti)
BRAŠKIŲ KEČUPUI:
1 mėlynojo svogūno
400 g braškių
150 g pomidorų
Alyvuogių aliejaus (kepti)
150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
20 g pomidorų pastos
50 ml obuolių acto
KOTANYI maltų Kajeno paprikų (pagal skonį)
1 šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių
Žiupsnelio druskos
1. Kečupui skirtas daržoves ir uogas nuplaukite, nusausinkite, nulupkite. Svogūną susmulkinkite, pakepinkite alyvuogių aliejuje iki skaidrumo. Sudėkite vyšninius pomidorus ir kubeliais pjaustytas braškes.
2. Įberkite druskos, DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus, sudėkite pomidorų pastą, supilkite actą ir virkite 30 min. ant silpnos ugnies. Suberkite KOTANYI maltas Kajeno paprikas, paprikų miltelius ir troškinkite dar 5 min.
3. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Atvėsinkite, supilkite į nedidelius stiklainėlius ir laikykite šaldytuve.
4. Bulves sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu, kad tik apsemtų bulves, ir virkite 20–25 min. Bulvėms išvirus, nupilkite vandenį, bulves kiek įmanoma padžiovinkite ir sudėkite į kepimo skardą. Kiekvieną bulvę suspauskite puodelio dugnu, kad jos sutrūktų, bet nesubyrėtų. Aptepkite kiekvieną bulvę ištirpintu sviestu, apibarstykite KOTANYI keptų bulvių prieskonių mišiniu. Pilkite nealkoholinį šviesųjį alų ŠVYTURYS EKSTRA. Kepkite įkaitintoje 190 °C temp. orkaitėje iki gražios auksinės spalvos – apie 15–20 min.
5. KITCHEN ME šviežias triušienos dešreles kepkite ant grilinės keptuvės.
6. Bulves patiekite su mėgstamomis šviežiomis daržovėmis, triušienos dešrelėmis ir braškių kečupu. Užbarstykite mėgstamų prieskoninių žolelių lapelių.
PATARIMAI:
Jei liko kečupo, galite jį sudėti į indelį ir panaudoti prie kitų mėgstamų patiekalų.
Gardžių atradimų.