top of page

Madingas daniškas sumuštinis su konservuotu tunu (patiks visiems)

Sumuštinius su tunu mėgsta ir paprasti mirtingieji, ir karaliai. Išbandykite danišką sumuštinį su konservuotu tunu. Kas yra daniškas sumuštinis?

Smørrebrød – dabar itin visame pasaulyje populiarus atviras daniškas sumuštinis. Svarbiausi jo ingredientai – kokybiška ruginė duona su sviestu, o ant viršaus dedami patys įvairiausi priedai – užtepėlės, žuvis, mėsa, sūris, daržovės, daigai, žolelės, sėklos ir t.t. Labai svarbu, kad ant viršaus būtų daug įvairovės! Skanaus.

daniškas sumuštinis su tunu_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


1–2 asm.

Gaminimo laikas: apie 20 min.


Sumuštiniui su tunu pagaminti reikia:

  • ½ pankolio

  • 1 skiltelės česnako

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • ½ mėlynojo svogūno

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio

  • 4 riekelių GARDĖSIS juodos duonos „Jorė su saulėgrąžomis“

  • 50 g GERMANTAS sūrio „Tilsit“

  • 2 šaukštų saulėgrąžų sėklų

  • 1 saujelės migdolų

  • 2 šaukštų sviesto

  • 160 g CALVO tuno alyvuogių aliejuje

  • 1 saujos špinatų lapelių

  • 1 šaukšto OBELIŲ nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus

  • 1 saujelės žalumynų (papuošimui)

1. Pankolį supjaustykite plonais griežinėliais ir patraiškykite rankomis.

2. Česnaką smulkiai sukapokite ir sumaišykite su smulkintu pankoliu, pagardinkite citrinos žievele ir sultimis. Pamarinuokite keletą minučių.

3. Mėlynąjį svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Pjaustytus pankolius pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu.

5. Ant GARDĖSIS juodos duonos „Jorė su saulėgrąžomis“ uždėkite storai atpjautas GERMANTAS sūrio „Tilsit“ riekeles.

6. Į sausą ZYLE keptuvę suberkite saulėgrąžų sėklas ir peiliu smulkintus migdolus.

Paskrudinkite apie 3–4 min.

7. ZYLE kontaktinį grilį įkaitinkite iki 200 °C temp., dėkite sviesto gabalėlius, o ant jų –sumuštinius.

8. Užspauskite grilį ir kepkite apie 3–4 min., kol sūris išsilydys.

9. Ant iškeptų sumuštinių dėkite CALVO tuną alyvuogių aliejuje.

10. Špinatų lapelius sumaišykite su pamarinuotu pankoliu ir uždėkite ant sumuštinių.

11. Sudėkite plonai pjaustytą mėlynąjį svogūną, apšlakstykite OBELIŲ nerafinuotu

saulėgrąžų aliejumi. Apibarstykite kepintomis saulėgrąžomis ir migdolais.

12. Papuoškite žalumynais.


Gardžių atradimų.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page