Madingai orkaitėje keptos šakninės daržovės

Batatai, burokėliai, ropės, pjaustytos riekelėmis ir keptos orkaitėje. Receptas sveiko, skanaus ir mažai kalorijų turinčio patiekalo.

Madingai keptos šakninės daržovės, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Orkaitėje keptos daržovėms reikia:

  • Minkšto sviesto (formai patepti)

  • Saujelės išlukštentų saulėgrąžų

  • 1 didelio batato

  • 2–3 burokėlių

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • 1 šaukštelio malto imbiero

  • Aliejaus (kepti)

  • Žiupsnelio rupios druskos

Orkaitę galite įsigyti www.pigu.lt


1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Storasienę kepimo formą patepkite minkštu sviestu ir pabarstykite saulėgrąžomis. Dalį sėklų palikite pabarstyti viršų.

2. Batatą ir burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. BOSCH MUM5 šį veiksmą padarys per 3 min. Cukrų sumaišykite su imbieru, įpilkite šiek tiek aliejaus.

3. Burokėlių ir batatų riekeles sumaišykite su aliejaus mišiniu.

4. Formoje pakaitomis dėliokite daržovių riekeles, viršų pabarstykite druska ir saulėgrąžomis. Kepkite 30 min.


Skanaus!