Lėtiesiems savaitgalio pusryčiams: vafliai su surimio krevečių salotomis (Receptas)

Putlūs salstelėję vafliai, patiekti su gaiviomis krevečių salotomis gana greitai ir tikrai lengvai pagaminamas patiekalas, kuris puikiai tik lėtiesiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog bet kuria kita proga.

vafliai su surimio krevečių salotomis, receptas
VMG nuotr.

Vafliams su surimio krevetėmis pagaminti reikia:

  • 5 kiaušinių

  • 100 g cukraus

  • 200 g VILNIAUS margarino „Kepiniams“

  • 150 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 pomidoro

  • ½ svogūno

  • 50 g poro

  • 6–7 vnt. didžiųjų surimio krevečių VIČI sūryme

  • 1 šaukšto majonezo

  • 1 saujos salotų lapelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Kiaušinius ir cukrų plakite, kol cukrus ištirps, supilkite lydytą VILNIAUS margariną „Kepiniams“, išplakite iki vientisos masės.

  2. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos ir išmaišykite iki vientisos tešlos masės.

  3. Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūnus – šiaudeliais, porus – griežinėliais.

  4. Didžiąsias surimio krevetes VIČI sūryme supjaustykite ir sumaišykite su pjaustytomis daržovėmis, majonezu, druska ir pipirais.

  5. Vaflius iškepkite vaflinėje, dėkite salotų lapelius, surimio krevetes ir daržovių salotas, papuoškite nepjaustytomis krevetėmis.


Video receptas:


Skanaus!