Lengvai pagaminamas naminis kavos likeris

Puikus nealkoholinio deserto receptas, kuriam neįmanoma atsispirti.


naminis kavos likeris, Alfo receptas

#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Naminiam kavos likeriui pagaminti reikia:

  • 50 g pieniško šokolado (pvz.: „Pergalės“)

  • 200 g sutirštinto saldinto pieno

  • 1 puodelio NESPRESSO espreso kavos „Stockholm Fortissio Lungo“

  • 1 vanilės ankšties

  • 5 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • Ledukų (patiekti)

  1. Šokoladą užpilkite sutirštintu pienu ir pašildykite, kad ištirptų.

  2. Pagaminkite NESPRESSO espreso kavos „Stockholm Fortissio Lungo“ puodelį.

  3. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir visą vidų sudėkite į šokoladinį mišinį.

  4. Į gilesnę talpą supilkite kavą, šokolado mišinį, DANSUKKER auksaspalvį sirupą ir viską išplakite su šluotele.

  5. Palaukite, kol gėrimas atšals, supilstykite į norimus indus ir laikykite šaldytuve.

  6. Patiekite gėrimą su ledo gabaliukais.


Alfas Ivanauskas, receptai

ALFO PATARIMAI:

· Gėrimui galite rinktis tiek pienišką, tiek juodąjį šokoladą.

· Jei norite alkoholinio likerio, į gėrimą įpilkite 200 g brendžio.

· Šį gėrimą galite gerti vieną arba panaudoti skaninti kitus patiekalus. Tokius kaip: ledai, pyragai, drėkinti torto biskvitus ir pan.

· Gėrimą galite užsišaldyti į ledukus ir vėliau naudoti paskaninti juodą kavą.