Burnoje tirpstanti bulvių tarta (Receptas)

Norisi jaukaus patiekalo, kuris ir sušildytų, ir pasotintų? Bulvių pyragas arba bulvių tarta, paįvairinta pelėsiniu sūriu, yra tas pasirinkimas, kuris patiks visiems: ir tiems, kurie mėgsta tradicinę lietuvišką virtuvę, ir tiems, kurie mėgsta prancūzišką akcentą.


VMG nuotr.

4 porcijoms


Bulvių tartai pagaminti reikia:

Trapiai tešlai:

  • 200 g miltų

  • 110 g sviesto

  • 1 kiaušinio žiupsnelio

  • kepimo miltelių

  • druskos

Įdarui:

  • 4 bulvių

  • 2 ropinių svogūnų

  • 1 šaukšto džiovinto peletrūno

  • 100 g mėlynųjų pelėsių sūrio

  • 100 ml grietinėlės (35 proc.)

  • ½ kiaušinio druskos,

  • pipirų

1. Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, per burokinę tarką sutarkuokite sviestą. Išmaišykite, įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Ją dėkite 1 val. į šaldytuvą.

2. Iškočiokite atvėsusią tešlą. Ja išklokite kepimo formą su krašteliu ir iškepkite 180 °C. Kepkite apie 10 min.

3. Rankine pjaustykle plonais griežinėliais supjaustykite bulves ir svogūną. Suberkite smulkintą sūrį, peletrūną, įpilkite grietinėlės, paskaninkite druska, pipirais, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.

4. Supilkite įdarą ant tešlos. Dėkite kepti į 160 °C orkaitę. Kepkite apie 35–40 min.


Skanaus!

Naujausi įrašai