Burokėlių piemenėlio pyrago receptas

Piemenėlio pyragas yra tas, regis, visiškai neįmantrus patiekalas, nereikalaujantis jokių ypatingų ingredientų, bet ypatingas, nes mėgstamas net išrankiausių valgytojų.

Jeigu atsigręžtume į pyrago atsiradimo istoriją, taptų aišku, kad recepto idėją pasufleravo siekis ne išmesti maisto likučius, o nuveikti su jais šį tą skanaus ir sotaus.

Išbandykite naują klasikinio patiekalo versiją piemenėlių pyragas su burokėliais!

Piemenėlio pyragas su burokėliais, receptas
VMG nuotr.


Piemenėlių pyragui su burokėliais pagaminti reikia:

  • 600 g bulvių

  • 2 svogūnų

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 morkų

  • 60 g NATURLI Ekologiškų tepiųjų riebalų VEGAN BLOCK

  • 3 šakelių rozmarino

  • 1 šaukštelio pomidorų pastos

  • 100 ml raudonojo vyno

  • 200 g SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“

  • 3 šaukštų NATURLI padažo su rūkytais svogūnais „Umami“

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Valytas bulves išvirkite sūdytame vandenyje.

  2. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite, morkas sutarkuokite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su NATURLI ekologiškais tepiaisiais riebalais VEGAN BLOCK ir rozmarinais apie 5 min. ant vidutinės kaitros, kol daržovės suminkštės, dėkite druskos ir pipirų.

  3. Apkepus daržoves sudėkite pomidorų pastą ir pakepkite dar 2–3 min. nuolat maišant, supilkite vyną ir jį nugarinkite. Sudėkite SPILVA marinuotus burokėlius „Klasika“, NATURLI padažą su rūkytais svogūnais „Umami“ ir viską išmaišius perkelkite į kepimo indą.

  4. Virtas bulves sutrinkite elektriniu plaktuvu iki vientisos purios masės. Sudėkite košę ant troškintų daržovių ir padenkite visą viršų, pabarstykite druska ir pipirais.

  5. Kepkite orkaitėje 40 min.


Video receptas:



Skanaus!