Klasikinis tradicinis Velingtono kepsnys yra jautienos išpjova, įvyniota į šoninę, daug kitų skanių dalykų, tada į tešlos lakštą ir iškeptas orkaitėje. Tai šventinis patiekalas. Kviečiame pasigaminti net ir Kūčių vakarienei tinkamą Velingtono variaciją: su burokėliais, pievagrybiais ir riešutais.
Tai gali tapti nauja Kūčių vakarienės tradicija.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
1 asm.
Burokėlių velingtonui paruošti reikia:
1 svogūno
150 pievagrybių
1 šaukšto anakardžių
50 g sviesto
100 g virtų perlinių kruopų
1 saujos špinatų lapelių
Šlakelio aliejaus
½ citrinos sulčių
½ šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 sluoksniuotos tešlos lakšto
1–2 virtų burokėlių
2 šaukštų pistacijų
1 kiaušinio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Svogūnus, grybus supjaustykite smulkiais kubeliais, susmulkinkite anakardžius ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su sviestu, nuolat maišant apie 10–15 min., kol grybai ir daržovės suminkštės bei nugaruos sultys. Įberkite druskos, pipirų.
Perlines kruopas ir špinatus kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apie 1–2 min., kol špinatai suminkštės. Dėkite druskos, pipirų, DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus, pilkite citrinos sulčių ir kepkite, kol cukrus ištirps bei nugaruos sultys.
Ant sluoksniuotos tešlos dėkite perlinių kruopų įdarą, virtus burokėlius, ant viršaus – grybų įdarą, ½ kiekio pistacijų. Tešlos kampučius patepkite kiaušinio plakiniu ir sulankstykite, kad visi galai būtų uždari.
Viršų patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 30 min. arba kol apskrus. Tada dar kartą patepkite plakiniu ir sudėkite likusius smulkintus riešutus ir kepkite dar apie 5 min.
Patiekite su riešutų pesto padažu.
Gardžių atradimų.
Comments