Kruasanų džiūvėsėliai „Greitukai“ (Receptas)
- eglerace
- 06-12
- 1 min. skaitymo
Greitukai prie kavos, arbatos, iškylai ir net išsineštukui. Kas atsispirs šokolado, lazdynų riešutų ir cinamono aromatams?

2–3 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 10 min.
Džiūvėsėliams pagaminti reikia:
3–4 kruasanų su šokoladu
1 šaukšto rudojo cukraus
½ šaukštelio cinamono
½ šaukštelio kardamono
30 g sviesto
1 šaukšto skrudintų lazdyno riešutų
Miltelinio cukraus (pabarstyti)
1. Kruasanus su šokoladu supjaustykite riekelėmis, sudėliokite jas į kepimo popieriumi išklotą skardą.
2. Sumaišykite rudąjį cukrų, cinamoną, kardamoną. Šiuo mišiniu pabarstykite kruasanus.
3. Pašlakstykite juos tirpintu sviestu ir pabarstykite smulkintais riešutais.
4. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 10 min. arba iki norimo apskrudimo lygio.
5. Iškepusius pabarstykite milteliniu cukrumi.
Gardžių atradimų!