top of page

Kruasanų džiūvėsėliai „Greitukai“ (Receptas)

  • eglerace
  • 06-12
  • 1 min. skaitymo

Greitukai prie kavos, arbatos, iškylai ir net išsineštukui. Kas atsispirs šokolado, lazdynų riešutų ir cinamono aromatams?

VMG nuotr.
VMG nuotr.

2–3 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 10 min.


Džiūvėsėliams pagaminti reikia:

  • 3–4 kruasanų su šokoladu

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • ½ šaukštelio cinamono

  • ½ šaukštelio kardamono

  • 30 g sviesto

  • 1 šaukšto skrudintų lazdyno riešutų

  • Miltelinio cukraus (pabarstyti)


    1. Kruasanus su šokoladu supjaustykite riekelėmis, sudėliokite jas į kepimo popieriumi išklotą skardą.

    2. Sumaišykite rudąjį cukrų, cinamoną, kardamoną. Šiuo mišiniu pabarstykite kruasanus.

    3. Pašlakstykite juos tirpintu sviestu ir pabarstykite smulkintais riešutais.

    4. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 10 min. arba iki norimo apskrudimo lygio.

    5. Iškepusius pabarstykite milteliniu cukrumi.


Gardžių atradimų!

bottom of page