4–6 asm.
Kotletams pagaminti reikia:
1 svogūno
1 obuolio
1 skiltelės česnako
100 g špinatų (įdarui)
150 g mocarelos sūrio
50 g sviesto
500 g vištienos filė
2 kiaušinių
žiupsnelio džiovinto čiobrelio
žiupsnelio džiovintų petražolių
2 obuolių (patiekti)
100 g špinatų (patiekti)
žirnių daigų (patiekti)
druskos, juodųjų pipirų
Citrininiam mėtų padažui:
80 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 šaukšto garstyčių
1 šaukštelio cukraus
40 g šviežių mėtų lapelių
80 ml alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Smulkiai supjaustykite svogūną, nuluptą obuolį, česnaką bei špinatus ir apkepkite keptuvėje su sviestu. Atvėsinkite.
Vištieną labai smulkiai sukapokite ir sumaišykite su kepintomis daržovėmis, tarkuota mocarela, kiaušiniais ir likusiais prieskoniais.
Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukulaičius, sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Tuo metu paruoškite padažą: sutrinkite visus ingredientus iki vientisos konsistencijos.
Kotletukus patiekite su obuolių skiltelėmis, žalumynais ir citrininiu mėtų padažu.
Gardžių atradimų.
header.all-comments