Maltos triušienos kotletukai, įdaryti varškės sūriu ir mėtomis (Receptas)
- vmgonline
- prieš 6 valandas
- 1 min. skaitymo
Skanūs, purūs, sultingi naminiai kotletai yra visų mėgstamas patiekalas. Įdarykite juos varškės sūriu ir mėtomis ir pažiūrėkite, kas bus. Pažadame, kartosite, o receptu teks dalintis ne vieną dešimtį kartų. Tobuli ir kasdienei vakarienei, ir savaitgalio pietums.

Maltos triušienos kotletukams reikia:
700 g smulkintos triušienos mėsos
2 didelių svogūnų
2 kiaušinių
150 g varškės sūrio
40 g miltų
200 g vištienos sultinio
30 g mėtų
500 g pankolių
30 g čiobrelių
3 skiltelių česnako
30 g kadagių uogų
40 g džino
druskos,
pipirų
aliejaus (kepti)
1. Mėsą gerai išmaišykite su kiaušiniais, vienu smulkintu ir pakepintu svogūnu, miltais, druska ir pipirais. Varškės sūrį supjaustykite ir sumaišykite su kapotomis mėtomis. Formuokite kotletukus su varškės sūrio įdaru. Kepkite iki 165 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
2. Pankolius ir svogūną supjaustykite skiltelėmis, apkepkite, sudėkite česnako skilteles, čiobrelį, kadagio uogas, supilkite džiną ir vištienos sultinį. Troškinkite, kol pankoliai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Serviruokite puode troškintus pankolius ir mėsos kotletukus.
Gardžių atradimų.