Greitai pagaminamų naminių Kijevo kotletų receptas (iš likučių)

Mėgstate sultingus Kijevo kotletus, bet jie atima iš jūsų per daug laiko ir jėgų? Gaminkite juos greitai ir lengvai pagal Alfo receptą.

naminis kijevo kotletas, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Greitai pagaminamiems kotletams reikia:

  • 1 saujos keptų ar virtų vištienos kulšelių mėsos (ir jų kaulų)

  • 3–4 virtų bulvių

  • 150 g mocarelos ir čederio sūrio

  • Žiupsnelio KOTANYI česnakų granulių

  • ½ citrinos žievelės

  • 2 kiaušinių

  • Žiupsnelio rūkytos paprikos

  • „Panko“ džiūvėsėlių (apvolioti)

  • 2–4 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Mėgstamų žolelių lapelių (patiekti)

1. Mėsą nuimkite nuo kaulų ir sutrupinkite į dubenį, suberkite smulkintas virtas bulves, tarkuotą sūrį, česnakų granules, įtarkuokite citrinos žievelės, įmuškite 1 kiaušinį, berkite druskos ir pipirų. Viską suminkykite rankomis iki lipnios konsistencijos kaip plastilinas.

2. Ant likusių vištienos kaulų lipdykite masę ir formuokite tarsi kulšelę (kaip rodė Alfas laidoje).

3. Į dubenėlį įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir pipirų, viską išplakite.

4. Apvoliokite kulšeles kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsėliuose ir dėkite ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi. Kepkite orkaitėje 190 °C temp. su karšto apipūtimo funkcija apie 20–25 min., kol apskrus.

5. Jei norite, kad jos būtų dar traškesnės, likus kepti 10 min., apšlakstykite aliejumi ir baikite kepti aukštesnėje temperatūroje. Patiekite su padažu ir mėgstamomis žolelėmis.


Padažui:

  • ½ saldžiarūgščio obuolio

  • ½ citrinos žievelės

  • Keleto kapotų petražolių

  • 3 šaukštų DAUMANTŲ majonezo

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų


1. Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklas, supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į dubenėlį.

2. Įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite kapotų petražolių, druskos, pipirų, dėkite majonezo ir viską išmaišykite.


ALFO PATARIMAI:

· Galite naudoti ir kitą mėsą bei nenaudoti kaulų, o formuoti kroketus.

· Padažas tinka ir su žuvimi bei krevetėmis.

· Į kroketų vidų galite įdėti smulkintų žolelių.

· Šie kroketai ypatingai skanūs atšalę, juos galie tiesiog pjaustyti ir patiekti kaip užkandį.



Skanaus!