Kad ir kokią kugelio receptūrą pasirinktumėte, bulves neišvengiamai reikės nuskusti ir sutarkuoti, o visą kita padarys gerai įkaitinta orkaitė. Tradicinį kugelio receptą Alfas patobulino keliais ingredientais, kurie suteikia ypatingos konsistencijos. Tikras #comfortfood!
Žiūrėk, gamink, pamėk 👍❤️, dalinkis!
3–4 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Kugeliui pagaminti reikia:
800 g bulvių
1 svogūno
80 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
2–3 šaukštų BASSO alyvuogių aliejaus
1–2 šaukštų RAMBYNO tepamo sūrelio su žolelėmis
1 stiklinės ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
1 kiaušinio
60 g DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“
Kugelio video receptą žiūrėkite Alfo IG profilyje čia
1. Nulupkite ir nuplaukite bulves.
2. Svogūną supjaustykite kubeliais.
3. Keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, pilkite BASSO alyvuogių
aliejaus.
4. Berkite svogūnus ir kepinkite tol, kol jie taps permatomi.
5. Dėkite RAMBYNO tepamo sūrelio su žolelėmis, išmaišykite.
6. Pilkite ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės ir pakaitinkite.
7. Bulves perpjaukite pusiau arba į kelias dalis, dėkite į ZYLE kokteilinę, berkite KOTANYI
ketverių pipirų mišinio. Sudėkite ⅓ keptuvės masės ir viską sutrinkite.
8. Įmuškite kiaušinį, išplakite ir supilkite į keptuvę (išjunkite kaitrą).
9. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite paruoštą kugelio masę, išmaišykite.
10. Berkite rankomis trupinto DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“.
11. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30 min., kol gražiai apskrus.
Patarimas:
Kartu su sūriu į kugelio masę galite įberti ir pjaustytos šoninės gabaliukų.