5–6 asm.
Kiniškai antienai paruošti reikia:
1 anties
250 g ryžių miltų
200 ml vandens
4 šaukštų aliejaus
1 ilgavaisio agurko
2 saliero lapkočių
1 šaukšto sezamų aliejaus
1 šaukštelio cukraus
½ šaukšto ryžių acto
1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
Žiupsnelio gvazdikėlių
1 šaukšto sojų padažo
1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
2–3 šaukštų padažo „Teriyaki“
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Antį ištrinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. 1,5 val., kol odelė apskrus.
Ryžių miltus užpilkite verdančiu vandeniu, dėkite druskos, išmaišykite ir leiskite tešlai atvėsti.
Minkykite rankomis apie 5–7 min., kol nebelips prie rankų. Gautą tešlą padalinkite rutuliukais po 30 g ir juos aptepkite aliejumi. Dėkite tarp sviestinio popieriaus lapų ir kočėlu kočiokite iki 2 mm storio blynelių.
Blynelius kepkite sausoje įkaitusioje keptuvėje po 1 min. iš abiejų pusių.
Agurką ir saliero lapkočius skuskite juostelėmis daržovių skustuku, sumaišykite su sezamų aliejumi, cukrumi „Panevėžio plius“ ir ryžių actu.
Įkaitintame aliejuje pakepinkite prieskonius ir pravėsinkite. Supilkite sojų padažą ir sudėkite smulkintus svogūnų laiškus.
Iškepusią antį tepkite padažu „Teriyaki“ ir patiekite su keptais blyneliais, agurkų ir salierų salotomis bei aitriųjų paprikų aliejumi su sojų padažu.
Gardžių atradimų.
Comments