Alfas vėl kviečia pakeliauti tiesiog virtuvėje. Šį kartą patiekalas ne tik nukels į Kiniją, bet ir
kvepės Kalėdomis.
Video receptą žiūrėkite čia
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 15 min.
Paukštienai su mandarinais paruošti reikia:
1 LAPINO PUOTA šviežios ančiukų krūtinėlės filė
1 šaukšto azijietiško penkių prieskonių mišinio
1½ šaukšto kukurūzų krakmolo
200 ml OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus
2 kiaušinių
2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
200 g virtų ryžių
2 saujų žaliųjų žirnelių
2 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo
3–4 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
½ stiklinės HAPPY DAY mangų sulčių
1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo
2 saujų nuluptų mandarinų skiltelių
1 saujelės kalendrų
1. LAPINO PUOTA šviežiai ančiukų krūtinėlės filė nuimkite odelę ir supjaustykite
nedideliais gabalėliais.
2. Pjaustytą antieną apvoliokite prieskoniuose. Pabarstykite 1 šaukštu kukurūzų
krakmolo. Gerai išmaišykite.
3. ZYLE keptuvėje įkaitinkite 150 ml OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus.
4. Į kitą keptuvę pilkite likusį aliejų.
5. Į keptuvę su daugiau aliejaus sudėkite antieną ir kepkite ant aukštos kaitros vis
pamaišydami apie 3–4 min.
6. Į kitą keptuvę įmuškite kiaušinius, pagardinkite šaukšteliu KIKKOMAN sojų padažo
ir gerai išmaišykite. Sudėkite virtus ryžius.
7. Apkepus antienai, ją nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
8. Aliejaus perteklių išpilkite.
9. Į keptuvę su ryžiais sudėkite žaliuosius žirnelius ir gerai išmaišykite.
10. Į keptuvę, kurioje kepė antiena, sudėkite DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemą, supilkite KIKKOMAN padažą „Ponzu“, HAPPY DAY mangų sultis, DANSUKKER auksaspalvį cukraus sirupą ir likusį sojų padažą.
11. Indelyje sumaišykite likusį krakmolą su šlakeliu mangų sulčių ir supilkite į keptuvę. Gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol pradės tirštėti.
12. Sudėkite nuluptas mandarinų skilteles, pakaitinkite 1–2 min. ir sudėkite apkeptą antieną. Gerai išmaišykite.
13. Į vieną lėkštę sudėkite ryžius su žirneliais, o į kitą – antieną su mandarinais. Papuoškite kalendrų lapeliais.
Gardžių atradimų.