top of page

Paukštiena kiniškai su mandarinais (Receptas)

Alfas vėl kviečia pakeliauti tiesiog virtuvėje. Šį kartą patiekalas ne tik nukels į Kiniją, bet ir

kvepės Kalėdomis.


paukštiena kiniškai su mandarinais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


2–3 asm.

Gaminimo laikas: apie 15 min.


Paukštienai su mandarinais paruošti reikia:

  • 1 LAPINO PUOTA šviežios ančiukų krūtinėlės filė

  • 1 šaukšto azijietiško penkių prieskonių mišinio

  • 1½ šaukšto kukurūzų krakmolo

  • 200 ml OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 2 kiaušinių

  • 2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 200 g virtų ryžių

  • 2 saujų žaliųjų žirnelių

  • 2 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo

  • 3–4 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • ½ stiklinės HAPPY DAY mangų sulčių

  • 1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio cukraus sirupo

  • 2 saujų nuluptų mandarinų skiltelių

  • 1 saujelės kalendrų

1. LAPINO PUOTA šviežiai ančiukų krūtinėlės filė nuimkite odelę ir supjaustykite

nedideliais gabalėliais.

2. Pjaustytą antieną apvoliokite prieskoniuose. Pabarstykite 1 šaukštu kukurūzų

krakmolo. Gerai išmaišykite.

3. ZYLE keptuvėje įkaitinkite 150 ml OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus.

4. Į kitą keptuvę pilkite likusį aliejų.

5. Į keptuvę su daugiau aliejaus sudėkite antieną ir kepkite ant aukštos kaitros vis

pamaišydami apie 3–4 min.

6. Į kitą keptuvę įmuškite kiaušinius, pagardinkite šaukšteliu KIKKOMAN sojų padažo

ir gerai išmaišykite. Sudėkite virtus ryžius.

7. Apkepus antienai, ją nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

8. Aliejaus perteklių išpilkite.

9. Į keptuvę su ryžiais sudėkite žaliuosius žirnelius ir gerai išmaišykite.

10. Į keptuvę, kurioje kepė antiena, sudėkite DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemą, supilkite KIKKOMAN padažą „Ponzu“, HAPPY DAY mangų sultis, DANSUKKER auksaspalvį cukraus sirupą ir likusį sojų padažą.

11. Indelyje sumaišykite likusį krakmolą su šlakeliu mangų sulčių ir supilkite į keptuvę. Gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol pradės tirštėti.

12. Sudėkite nuluptas mandarinų skilteles, pakaitinkite 1–2 min. ir sudėkite apkeptą antieną. Gerai išmaišykite.

13. Į vieną lėkštę sudėkite ryžius su žirneliais, o į kitą – antieną su mandarinais. Papuoškite kalendrų lapeliais.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page