Traški brusketa su miško grybais ir voveraitėmis (Receptas)
- eglerace
- 2023 m. rugsėjo 2 d.
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: rugsėjo 29 d.
Brusketa yra populiarus itališkas užkandis, kurio pagrindas paskrudinta, česnaku ir druska pagardinta itališka duonelė, o tai, kas ant jos uždėta – tik vaizduotės ir skonio reikalas. Alfas kviečia paragauti rudeniško varianto: su miško grybais ir voveraitėmis.

2 asm.
Traškiai brusketai su miško grybais ir voveraitėmis pagaminti reikia:
1 vidutinio svogūno
300–400 g voveraičių ir miško grybų
3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio
1 skiltelės česnako
2–4 riekelių čiabatos tipo duonos
200 g konservuotų raudonųjų pupelių
1 kupino šaukšto lydyto tepamo sūrelio su baravykais
1 saujos šilauogių
30 g 24 mėn. brandinimo kietojo sūrio
Keleto čiobrelio šakelių
1. Svogūną supjaustykite kubeliais, didesnes voveraites perpjaukite per pusę.
2. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Tada dėkite grybus ir kepinkite
ant aukštos kaitros apie keletą minučių.
3. Suberkite svogūnus, dėkite šaukštą saldžios grietinėlės sviesto ir berkite
ketverių pipirų mišinio, viską išmaišykite. Baigiant kepinti įtarkuokite česnako bei
dėkite čiobrelio. Šiek tiek pakepinkite maišydami.
4. Orkaitėje apkepinkite čiabatos duonos riekeles.
5. Į įkaitintą keptuvę dėkite sviesto, berkite pupelių (jas šiek tiek šaukštu patraiškykite), dėkite
lydyto tepamo sūrelio su baravykais, išlydykite jį ir sudėkite paruoštus grybus.
Kepinkite.
6. Išjungus kaitrą berkite šilauogių, sumaišykite ir dėkite ant apkepusių čiabatos riekelių.
7. Užtarkuokite 24 mėn. brandinimo kietojo sūrio, galite papuošti čiobrelio lapeliais.
Skanaus.


























