Keptų paprikų ir pomidorų salotos su kalakutiena (Receptas)
- eglerace
- 06-18
- 1 min. skaitymo
Keptų paprikų ir pomidorų salotos su kalakutiena – tai lengvas, tačiau maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Spalvinga, sultinga ir subalansuota!

4 asm.
Gaminimo laikas: 1 val.
SALOTOMS pagaminti reikia:
3 saujų įvairiaspalvių vyšninių pomidorų
2 raudonų paprikų
2 brijošė mėsainių bandelių
1 saujos žaliųjų stambių alyvuogių su kauliukais
1 saujos kalendrų lapelių
PADAŽUI:
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 česnako skiltelių
2 šaukštų raudonojo vyno acto
1 šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo
1 saujos petražolių lapelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų.
IEŠMELIAMS:
300 g kalakutienos filė
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto smulkintų šviežių raudonėlių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 česnako skiltelės
Vyšninius pomidorus ir kubeliais pjaustytas paprikas skrudinkite iki 220 °C temp. įkaitintame grilyje, iš abiejų pusių apie 1 min.
Brijošė mėsainių bandeles suplėšykite stambiais gabaliukais ir skrudinkite grilyje apie 30 sek.
Padažui skirtą alyvuogių aliejų šildykite indelyje kartu su česnakais, kol šie suminkštės (apie 8–10 min.) ir atvėsinkite.
Į atvėsintą aliejų sudėkite likusius padažo ingredientus ir DANSUKKER auksaspalvį sirupą. Viską išmaišykite.
Keptas daržoves sumaišykite su padažu ir alyvuogėmis.
Kalakutienos filė supjaustykite juostelėmis, pilkite alyvuogių aliejų, berkite raudonėlius, druską, pipirus ir įtarkuokite česnaką. Viską gerai išmaišykite ir suverkite ant iešmelių.
Kalakutienos iešmelius kepkite iki 220 °C temp. įkaitintame grilyje apie 3–4 min. iš visų pusių.
Į lėkštę dėkite keptas daržoves, supilkite padažą, ant viršaus dėliokite skrudintus brijošė bandelių gabaliukus, keptus kalakutienos iešmelius ir papuoškite kalendrų lapeliais.
Gardžių atradimų.