Keptų obuolių ir varškės tinginys su riešutais (Receptas) VMGonline
top of page

Keptų obuolių ir varškės tinginys su riešutais (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 3 valandas
  • 2 min. skaitymo

Jau ko ko, bet originalių Alfo tinginių receptų portale VMGONLINE – kiekvieno skoniui. Ir karamelinių, ir mačios, ir su trešnėmis, ir su zefyrais, ir apelsininis… Nebuvo gal tik su keptais obuoliais, bet dabar – bus ir toks! 

Karamelizuoti obuoliai su kvapniais prieskoniais, švelni varškės ir sutirštinto pieno tekstūra, traškūs riešutai ir trupantys sausainiai sukuria desertą, kuris kvepia rudeniu, vaikyste ir jaukiais vakarais namuose. Lengvai paruošiamas ir puošnus desertas – tobulas pasirinkimas tiek šeimos stalui, tiek vaišėms su draugais.

keptų obuolių tinginys_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

7–8 asm.

Gaminimo laikas: 30 min. (+ šaldymas: 4–6 val.) 


Tinginiui su keptais obuoliais pagaminti reikia:

  • 2 obuolių (+ 1 obuolio tinginiui papuošti) 

  • 2 šaukštų sviesto

  • 2 šaukštelių SALDVA prieskonių mišinio „Coffee fairy“

  • 50 ml nealkoholinio romo

  • 20 g DR. OETKER želatinos

  • 100 g baltojo šokolado

  • ½ kg varškės

  • 200 g saldinto sutirštinto pieno

  • 30 g pekaninių karijų, lazdynų arba graikinių riešutų

  • 320 g GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“ 

  • 10 g karamelizuotų migdolų

  • Žiupsnelio cinamono

  • Keleto šviežių lapelių


Gardžiai pertraukėlei:

  • 320 g DR. OETKER šaldytos picos su saliamiu ir čioriso dešra „Feliciana“

  • 320 g DR. OETKER šaldytos picos su kumpiu ir pesto padažu „Feliciana“

Alfo receptas_varškės tinginys su keptais obuoliais
  1. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais.

  2. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite obuolius ir SALDVA prieskonių mišinį „Coffee fairy“. Kepinkite 10–15 min.

  3. Dubenėlyje sumaišykite nealkoholinį romą, DR. OETKER želatiną ir palikite brinkti 10 min.

  4. Išbrinkintą želatiną sudėkite į keptuvę su obuoliais, įmaišykite šokoladą, kaitinkite, kol obuoliai karamelizuosis.

  5. Kitame dubenyje sutrinkite varškę su sutirštintu pienu, suberkite smulkintus riešutus.

  6. GAIDELIS sausainius „Kondensuotas“ sutrupinkite rankomis, sumaišykite su varške, supilkite obuolių masę.

  7. Formą išklokite maistine plėvele, sudėkite tinginį ir laikykite šaldytuve apie 4–6 val., kol sustings.

  8. Tinginį patiekite papuošę obuolių skiltelėmis, riešutais, šviežiais lapeliais ir apibarstykite cinamonu.


Kol tinginys stingsta:

  1. Kepimo skardą išklokite SAGA kepimo popieriumi.

  2. DR. OETKER šaldytą picą su saliamiu ir čioriso dešra „Feliciana“ bei DR. OETKER šaldytą picą su kumpiu ir pesto padažu „Feliciana“ kepkite įkaitintoje 200 °C orkaitėje apie 13–16 min., kol gražiai apskrus.

  3. Iškepusias picas supjaustykite dalimis ir patiekite. 


Gardžių atradimų.

bottom of page