top of page

Rožinis tinginys (Receptas)

  • eglerace
  • 03-01
  • 1 min. skaitymo
VMG nuotr.
VMG nuotr.

3–4 asm. 

Gaminimo laikas: apie 3 val. 


  • 160 g mėgstamų sausainių (pvz., „Gaidelis“)

  • 80 g sviesto

  • 30 g baltojo šokolado

  • 50 g sutirštinto saldinto pieno

  • 150 g aviečių

  • 50 g braškių

  • Keleto šviežių mėtos lapelių ir valgomų žiedlapių (pavyzdžiui, rožių)(papuošimui)


  1. Sausainius sutrupinkite rankomis.

  2. Sviestą pašildykite iki 50 °C temp., kol išsilydys. Sudėkite baltąjį šokoladą ir palaukę 2–3 min., kol aptirps, tada jį įmaišykite į sviesto masę. Sumaišykite su sutirštintu saldintu pienu iki vientisos masės.

  3. ⅔ aviečių sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės ir įmaišykite į sutirštinto pieno masę. Išmaišykite iki vientisos masės.

  4. Aviečių ir sutirštinto pieno masę supilkite ant trupintų sausainių ir maišykite, kol visi sausainiai ja pasidengs.

  5. Sausainių masę tolygiai paskleiskite ant maistinės plėvelės. Per vidurį sudėkite likusiais avietes ir per pusę perpjautas braškes.

  6. Atsargiais judesiais, pradedant vynioti nuo savęs, suvyniokite stiklinės storio cilindrą, užsukite plėvelės galus, kad masė neišbėgtų per šonus ir dar kartą suvyniokite į maistinę plėvelę, kad standžiai laikytųsi išgauta forma. Dėkite į šaldytuvą 2–3 val. sustingti. 

  7. Sustingusį tinginį supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, galite papuošti mėtos lapeliais ir valgomais rožių žiedlapiais.



bottom of page