Orkaitėje keptos vištienos šlaunelės, kulšelės ar krūtinėlė – vieni populiariausių ir lengvai paruošiamų patiekalų. Vištienos kulšelės su grybais – puikus patiekalas gausiai kompanijai pamaitinti. Pagal šį receptą galima ruošti ir vištienos kulšeles, ir visą viščiuką.
JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI ŠIE RECEPTAI:
Keptoms vištienos šlaunelėms pagaminti reikia:
8 vištienos šlaunelių
250 g rudųjų pievagrybių
6–8 skiltelių česnako (neluptų)
Marinatui:
2–3 pasmulkintų arba gerai pamaigytų šakelių rozmarino
1–2 pasmulkintų arba gerai pamaigytų šakelių šalavijų
2 šaukštų neutralaus skonio aliejaus (vynuogių kauliukų, rapsų)
2 šaukštų garstyčių
1 nugriebto šaukšto medaus
½ citrinos sulčių
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
4–6 susmulkintų skiltelių česnako
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Kepimui:
100–150 ml baltojo pusiau sauso vyno
Paruoškite kepimo skardelę.
Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir apvoliokite jame šlauneles. Supjaustykite grybus ir sudėkite kartu, taip pat sudėkite ir neluptas česnako skilteles. Indą uždenkite ir laikykite šaldytuve. Galite marinuoti iš vakaro arba bent prieš kelias valandas, bet labai skanu bus ir marinuojant prieš kepimą.
Prieš kepdami įpilkite į skardelę vyno, uždenkite skardelę folija ir kepkite orkaitėje apie valandą 180 °C temperatūroje. Tada atidenkite ir kepkite dar 10 min. 200 °C temperatūroje.
Skanaus.
Komentarai