Keptos vištienos šlaunelės su grybais (Receptas)

Orkaitėje keptos vištienos šlaunelės, kulšelės ar krūtinėlė – vieni populiariausių ir lengvai paruošiamų patiekalų. Vištienos kulšelės su grybais – puikus patiekalas gausiai kompanijai pamaitinti. Pagal šį receptą galima ruošti ir vištienos kulšeles, ir visą viščiuką.


vištienos šlaunelės_orkaitėje kepta vištiena_vienos skardos patiekalai_vištienos patiekalai
Shutterstock.com nuotr.

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI ŠIE RECEPTAI:

Vienoje skardoje ruošta vištiena su pagardais itališkai

Vištienos šlaunelės pesto ir toniko marinate


 

Keptoms vištienos šlaunelėms pagaminti reikia:

  • 8 vištienos šlaunelių

  • 250 g rudųjų pievagrybių

  • 6–8 skiltelių česnako (neluptų)

Marinatui:

  • 2–3 pasmulkintų arba gerai pamaigytų šakelių rozmarino

  • 1–2 pasmulkintų arba gerai pamaigytų šakelių šalavijų

  • 2 šaukštų neutralaus skonio aliejaus (vynuogių kauliukų, rapsų)

  • 2 šaukštų garstyčių

  • 1 nugriebto šaukšto medaus

  • ½ citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

  • 4–6 susmulkintų skiltelių česnako

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų