top of page

Vištienos sparneliai su miso pastos glazūra ir sezamų sėklomis (Receptas)

Gardūs grilyje kepti, miso marinate marinuoti vištienos sparneliai patiks visai šeimai, puikiai tiks bičiulių vakarėliui. Patiekalas, kuris nurungs viską.


miso pastos marinate marinuoti vištienos sparneliai, receptas
VMG nuotr.

3–4 asm.


Vištienos sparneliams su miso pastos glazūra pagaminti reikia:

  • 40 g imbiero

  • 3 skiltelių česnako

  • 1 šakelės kalendros

  • 600 g vištienos sparnelių

  • 3 šaukštų miso pastos

  • 2 šaukštų sojų padažo

  • 3 šaukštų mirino

  • 3 šaukštų medaus

  • 1 šaukšto sezamų aliejaus

  • 1–2 šaukštų kepintų sezamų sėklų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

1. Imbierą, česnaką ir kalendrą susmulkinkite. Vištienos sparnelius išmaišykite su

druska ir pipirais.

2. Dubenyje iki vientisos masės sumaišykite miso pastą, sojų padažą, miriną, medų,

sezamų aliejų, česnaką ir imbierą. Atsidėkite ⅓ marinato.

3. Į dubenį su marinatu dėkite vištieną ir labai gerai permaišykite, uždenkite, leiskite

marinuotis mažiausiai 2 val.

4. Vištienos sparnelius, kas 5 min. vartydami, kepkite įkaitintame grilyje iš abiejų pusių

maždaug 20 min., kol apskrus ir beveik iškeps. Glazūruokite sparnelius likusiu

marinatu ir apkepkite iš kiekvienos pusės po 1 min.

5. Sparnelius dėkite į lėkštę, pabarstykite sezamų sėklomis, smulkinta kalendra ir

patiekite.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page