Gardūs grilyje kepti, miso marinate marinuoti vištienos sparneliai patiks visai šeimai, puikiai tiks bičiulių vakarėliui. Patiekalas, kuris nurungs viską.

3–4 asm.
Vištienos sparneliams su miso pastos glazūra pagaminti reikia:
40 g imbiero
3 skiltelių česnako
1 šakelės kalendros
600 g vištienos sparnelių
3 šaukštų miso pastos
2 šaukštų sojų padažo
3 šaukštų mirino
3 šaukštų medaus
1 šaukšto sezamų aliejaus
1–2 šaukštų kepintų sezamų sėklų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1. Imbierą, česnaką ir kalendrą susmulkinkite. Vištienos sparnelius išmaišykite su
druska ir pipirais.
2. Dubenyje iki vientisos masės sumaišykite miso pastą, sojų padažą, miriną, medų,
sezamų aliejų, česnaką ir imbierą. Atsidėkite ⅓ marinato.
3. Į dubenį su marinatu dėkite vištieną ir labai gerai permaišykite, uždenkite, leiskite
marinuotis mažiausiai 2 val.
4. Vištienos sparnelius, kas 5 min. vartydami, kepkite įkaitintame grilyje iš abiejų pusių
maždaug 20 min., kol apskrus ir beveik iškeps. Glazūruokite sparnelius likusiu
marinatu ir apkepkite iš kiekvienos pusės po 1 min.
5. Sparnelius dėkite į lėkštę, pabarstykite sezamų sėklomis, smulkinta kalendra ir
patiekite.
Skanaus!