Vieno puodo ar vienos skardos patiekalai yra labai patogūs ir greitai paruošiami. Tam labai tinka vištiena: ir šlaunelės, ir kulšelės, ir krūtinėlė. Sultingos itališkai ruoštos vištienos receptas suteiks gardaus džiaugsmo ir mažam, ir dideliam.

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
4 asm.
Skardoje keptai itališkai vištienai reikia:
1 saujos žaliųjų alyvuogių su kauliukais (juodų, Kalamata)
1 citrinos
3 česnakų galvučių
8–9 mažų bulvyčių
1 svogūno su laiškais
1 kuokštelio rozmarinų ir čiobrelių
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
200 g vyšninių pomidorų
500 g vištienos krūtinėlės
Laiškinių česnakų (patiekimui)
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, suberkite alyvuoges, sudėkite griežinėliais pjaustytą citriną, per pusę perpjautus česnakus, į kelias dalis perpjautas bulves ir svogūną su laiškais.
2. Žoleles ištrinkite aliejumi ir tada dėkite ant daržovių. Pomidorus apšlakstykite aliejumi ir taip pat dėkite į kepimo formą.
3. Vištieną ištrinkite pipirais ir alyvuogių aliejumi. Dėkite į kepimo formą ant daržovių, kurias dar apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
4. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 30 min.
5. Patiekite apibarstę smulkintais laiškiniais česnakais ir druska.
ALFO PATARIMAI:
· Jei naudosite didesnes bulves, jas iš pradžių apvirkite, tada supjaustę dėkite į kepimo formą.
· Šiam patiekalui galite naudoti ir vištienos kulšeles. Tik tuomet jas prieš kepdami įpjaukite, taip jos greičiau iškeps.
· Jei vištiena labai plona, tuomet ją įdėkite tik 10 min. praėjus nuo kepimo pradžios, nes kitaip ji perkeps.
· Vištienos vidinė temperatūra turėtų būti 70–72 °C.
Skanaus!