top of page

Vienoje skardoje ruošta vištiena itališkai (Receptas)

Vieno puodo ar vienos skardos patiekalai yra labai patogūs ir greitai paruošiami. Tam labai tinka vištiena: ir šlaunelės, ir kulšelės, ir krūtinėlė. Sultingos itališkai ruoštos vištienos receptas suteiks gardaus džiaugsmo ir mažam, ir dideliam.

itališkai ruošta vištiena, kepta skardoje, receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI:

 

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 asm.


Skardoje keptai itališkai vištienai reikia:

  • 1 saujos žaliųjų alyvuogių su kauliukais (juodų, Kalamata)

  • 1 citrinos

  • 3 česnakų galvučių

  • 8–9 mažų bulvyčių

  • 1 svogūno su laiškais

  • 1 kuokštelio rozmarinų ir čiobrelių

  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 200 g vyšninių pomidorų

  • 500 g vištienos krūtinėlės

  • Laiškinių česnakų (patiekimui)

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, suberkite alyvuoges, sudėkite griežinėliais pjaustytą citriną, per pusę perpjautus česnakus, į kelias dalis perpjautas bulves ir svogūną su laiškais.

2. Žoleles ištrinkite aliejumi ir tada dėkite ant daržovių. Pomidorus apšlakstykite aliejumi ir taip pat dėkite į kepimo formą.

3. Vištieną ištrinkite pipirais ir alyvuogių aliejumi. Dėkite į kepimo formą ant daržovių, kurias dar apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

4. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 30 min.

5. Patiekite apibarstę smulkintais laiškiniais česnakais ir druska.


ALFO PATARIMAI:

· Jei naudosite didesnes bulves, jas iš pradžių apvirkite, tada supjaustę dėkite į kepimo formą.

· Šiam patiekalui galite naudoti ir vištienos kulšeles. Tik tuomet jas prieš kepdami įpjaukite, taip jos greičiau iškeps.

· Jei vištiena labai plona, tuomet ją įdėkite tik 10 min. praėjus nuo kepimo pradžios, nes kitaip ji perkeps.

· Vištienos vidinė temperatūra turėtų būti 70–72 °C.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page