Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės, šlaunelės, kulšelės ar krūtinėlė – vieni populiariausių ir lengvai paruošiamų patiekalų. Išbandykite vieną populiariausių receptų:
Orkaitėje keptoms vištienos blauzdelėms, marinuotoms su pesto, reikia:
4 viščiuko ketvirčių
Marinatui:
0,5 l toniko
50 ml aliejaus
2 šaukštų pesto
1 šaukšto česnakų granulių
½ citrinos sulčių ir žievelės
Druskos (pagal skonį)
1. Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir į jį sudėkite vištieną. Palikite mažiausiai valandai.
2. Viską dėkite į skardą ir kepkite 35–40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Pirmąsias 15 min. kepkite uždengę skardą aliuminio folija arba kepimo popieriumi, vėliau nuimkite ir baikite kepti atidengę.
Skanaus.
Komentarai