Keptos krevetės su „Limoncello“ likeriu, šalavijais ir garintų pomidorų padažu (Receptas)

Keptuvėje keptos aromatingos krevetės nustebins svečius. Paprastas pagaminti, bet prabangus patiekalas, patiekiamas su duonele arba ryžiais. Skanaus!

keptos krevetės_grilyje keptos krevets_grilio patiekalai_receptai su jūros gėrybėmis_limoncello_Alfo receptas
VMG nuotr.

3 asm.


Keptoms krevetėms su limoncello likeriu ir garintų pomidorų padažu pagaminti reikia;

  • 3 didelių pomidorų

  • 4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 50 g DANSUKKER cukraus „Muscovado“

  • 5–6 šalavijų lapų

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 250 g krevečių

  • 20 ml „Limoncello“ citrinų likerio

  • 30 g sviesto

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 1 žaliosios citrinos

  1. Į 5–6 dalis supjaustytus pomidorus sudėkite į įkaitintą puodą su alyvuogių aliejumi, dėkite DANSUKKER cukrų „Muscovado“, išmaišykite ir sumažinę kaitrą troškinkite apie 40 min., retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos beveik visi skysčiai. Dėkite druskos ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

  2. Šalaviją ir česnaką sukapokite. Krevetes lengvai apkepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir smulkintu česnaku, pilkite „Limoncello“ likerį, padekite ir išgaravus alkoholiui, nuolat maišant, dėkite sviestą ir smulkintą šalaviją. Pagardinkite druska ir pipirais.

  3. Į lėkštę pilkite garintų pomidorų padažą, dėkite krevetes, pilkite padažą iš keptuvės ir užtarkuokite žaliosios citrinos žievelės.

  4. Patiekite su skrudinta duonele, keptomis bulvėmis arba Basmati ryžiais.


Skanaus!