Lengvai: keptos bulvės su migdolų ir ridikėlių lapų pestu (Receptas)

Keptos bulvės nesveika? Nelygu kaip keptos ir su kuo valgomos. Siūlome ne riebų padažą, o sveikuolišką ir labai pavasariu kvepiantį ridikėlių lapų pesto!


Bulvės su burokėlių lapų pesto, receptas
VMG nuotr.


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Keptoms bulvės su burokėlių lapų pesto pagaminti reikia:

  • 100 g migdolų

  • 2 ridikėlių ryšelių lapų

  • 2 skiltelių česnako

  • 50 g kietojo sūrio

  • 1–2 šaukštų aliejaus

  • 1 citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • 600 g pailgų jaunų bulvių

  • 1 šaukštelio kalendros

  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos

  • 1 šaukštelio džiovintų mairūnų

  • 100 ml aliejaus

  • 1 šaukštelio medaus

  1. Riešutus užmerkite vandenyje mažiausiai valandai. Nusunkite, sudėkite į smulkintuvo indą kartu su ridikėlių lapais ir česnaku. Viską susmulkinkite. Suberkite tarkuotą sūrį, supilkite aliejų, citrinos sultis, jei reikia, įdėkite medų, pasūdykite ir viską išmaišykite.

  2. Bulves perpjaukite pusiau, apibarstykite prieskoniais, druska, pašlakstykite aliejumi ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 min.

  3. Patiekite su ridikėlių lapų pestu.


Skanaus!


Naujausi įrašai