Reikia:
1 viščiuko
4 pasiflorų
1 mango
50 g imbiero
100 g kietojo sūrio
300 g vištienos sultinio
1 v. š. ciberžolės
60 g auksaspalvio cukraus sirupo
1 citrinžolės lazdelės
3 česnako skiltelių
2 šalotinių svogūnų
200 g arborio ryžių
100 g balto vyno
60 g sviesto
1 laimo
Druskos, pipirų
50 g alyvuogių aliejaus
Į dubenį išskobkite pasiflorų sėklas, smulkintas česnako skilteles, smulkintą citrinžolę, tarkuotą imbierą ir maltą ciberžolę. Viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir įtarkuokite laimo žievelę. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Gerai išmaišykite ir padenkite viščiuką marinatu. Marinuokite 24 val.
Viščiuką kepkite apie 35 min. iki 165 ºC įkaitintoje orkaitėje.
Rizotui susmulkinkite česnaką ir šalotinį svogūną. Puode juos apkepkite su alyvuogių aliejumi ir suberkite kartu ryžius. Kai ryžiai taps skaidresni, dėkite sviestą. Tada supilkite vyną ir leiskite jam išgaruoti. Sultinį pilkite keliais etapais, maišydami ryžius. Kol jie verda, supjaustykite mangą kubeliais ir sutarkuokite kietąjį sūrį. Kai ryžiai bus beveik išvirę, berkite į juos sūrį ir mango kubelius, pamaišykite ir pabarstykite savo mėgstamomis žolelėmis. Patiekite kartu su ką tik iškepta vištiena.